Președintele Klaus Iohannis a fost testat pentru COVID

Președintele Klaus Iohannis a fost testat pentru COVID

Vizita oficială a președintelui Klaus Iohannis în Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată, iar șeful statului a fost testat pentru COVID-19.

"Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 - 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2", a confirmat, joi, pentru AGERPRES, Administraţia Prezidenţială.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a făcut un test pentru COVID, rezultatul fiind negativ, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedinţii Letoniei şi României au fost prezenţi miercuri, la Malmo, în Suedia, la Forumul dedicat comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului.

Potrivit presei letone, preşedintele Egils Levits, revenind miercuri seara din Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

Comenteaza