Președintele UDMR Cluj amenință PNL. Csoma Botond: “Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare”

Președintele UDMR Cluj amenință PNL. Csoma Botond: “Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare”
| Foto: https://maszol.ro

UDMR a aflat că, la rotația premierilor de la sfârşitul lunii, PNL ar vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna. Csoma Botond, Liderul deputaţilor UDMR, a transmis că UDMR nu este de acord și chiar va lua în calcul ieșirea de la guvernare. 

Faptul că PNL vrea Ministerul Mediului la rotativa guvernamentală, crează tensiuni în Coaliție, iar UDMR, care tocmai a aflat oficial că ar putea pierde acest minister ia in calcul inclusiv ieșirea partidului de la guvernare. 

”Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, a declarat Csoma Botond la Prima News, citat de news.ro

”Dacă în 2021 valoarea noastră guvernamentată a fost x plus 1, când USR a ieşit de la fuvernatre, nu cred că acum am valora X minus 1. (...) Nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca noi să avem mai puţine ministere şi celealte partide să aibă aceeaşi pondere”, a adăugat Botond. 

În ce privește varianta ieşirii de la guvernare, președintele UDMR Cluj a transmis că va fi o decizie statutară. ”Sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan.

Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fie de acord şi există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”, a mai spus președintele UDMR Cluj, Csoma Botond. 

Comenteaza