Prezidenţiabilul Antonescu vrea să modifice un acord semnat de preşedintele Băsescu

Prezidenţiabilul Antonescu vrea să modifice un acord semnat de preşedintele Băsescu
Liberalul Antonescu promite că dacă va ajunge la Palatul Cotroceni va încerca să schimbe un paragraf din Tratatul Uniunii Monetare, semnat de preşedintele Băsescu, prin care, potrivit liberalului, România ar trebui să renunţe la cota unică şi la fiscalitatea redusă.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că susţine punctul de vedere exprimat de europarlamentarii liberali în privinţa modificării unui paragraf din tratatul Uniunii monetare, semnat de preşedintele Traian Băsescu, deoarece prin acesta România ar trebui să renunţe la cota unică. Liberalul a spus că acest lucru îl va face dacă ajunge preşedinte, dar că trebuie modificat acel paragraf de oricine ajunge preşedinte.

„Unul din lucrurile pe care dorim să le schimbăm, din lucrurile semnate de România ca primarul la Bruxelles, este un paragraf din tratatul Uniunii Monetare şi Economice care prevede în primul rând pentru statele din zona euro, dar a angajat şi România preşedintele nostru, convergenţă şi cooperare fiscală. Asta trebuie schimbat, iar noi ne vom face datoria să pledăm pentru această modificare. În politica economică şi fiscală suntem împotriva oricărei coordonări sau convergenţă de natură fiscală. Asta pentru că o coordonare sau convergenţă fiscală ar însemna pentru România eliminarea cotei unice, ar însemna pentru România creşterea taxelor", a spus europarlamentara Adina Vălean.

Poziţia sa a fost întărită de cea a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, care a ţinut să precizeze că preşedintele Băsescu a omis un detaliu esenţial când a fost de acord cu acest paragraf, faptul că se va renunţa la cota unică şi la taxarea scăzută.

 

Etichete
Comenteaza