Video Prezidențiale 2019 | Start de campanie pentru USR-PLUS. Cioloș, absent de la eveniment

Prezidențiale 2019 | Start de campanie pentru USR-PLUS. Cioloș, absent de la eveniment
| Foto: captura Facebook/DanBarnaUSR

Alianța USR-PLUS a lansat, miercuri, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale din toamnă. 

„România trebuie să devină o țară în care să ne dorim să trăim, o țară din care tinerii să nu mai dorească să plece”, a declarat Dan Barna, președintele USR și candidatul Alianței USR PLUS la președinție.

USR-PLUS și-a lansat, miercuri, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidențiale. 

„Începem astăzi campania de strângere de semnături pentru Alianţa USR PLUS şi candidatul la Preşedinţie. Avem nevoie de 200.000 de semnături până pe 20 septembrie, astfel încât începând de astăzi ne veţi vedea în stradă, alături de cetăţeni, pentru că noi suntem o alianţă care într-adevăr strânge semnăturile pe bune. Mi-aş fi dorit ca acest eveniment să înceapă într-un alt context social, însă dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la Caracal şi la Galaţi şi la eşecul statului în aceste locuri, exact acesta este motivul pentru care eu şi colegii mei am decis să intrăm în politică. Este nevoie de altceva şi este nevoie de ceva mai mult”, a mai spus Dan Barna la startul campaniei de strângere de semnături pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale din acest an.

Totodată, Barna a afirmat că ceea ce s-a întâmplat la Caracal şi Galaţi arată că România are o Revoluţie neterminată.

„Am ajuns în politică pentru că ne-am săturat de indiferenţa, dispreţul şi incompetenţa cu care politicienii tratează ţara în ultimii 30 de ani. În urmă cu doar trei ani eram un singur anteprenor, priveam politica seara la televizor. Nu m-am gândit nicio clipă că o să ajung să candidez pentru Preşedinţia României. Am văzut că trebuie să ne implicăm în a schimba lucrurile şi este fundamental necesar. Acum 30 de ani părinţii noştri ne-au câştigat libertatea şi astăzi e de datoria noastră să mergem mai departe. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni arată că România are po Revoluţie neterminată”, a mai spus Barna.

Dan Barna va candida în tandem cu Dacian Cioloș, ca propunere pentru demnitatea de prim-ministru. Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a lipsit de la eveniment din motive personale.

"Îl sprijin pe Dan Barna la prezidențiale pentru că e vocea unei noi generații. Dan nu va fi nici președinte-jucător, nici președinte-spectator. Dan Barna va fi un președinte-arbitru, un mediator. Un președinte care să capete încrederea cetățenilor români că poate uni, că poate mobiliza toate părțile din societate alături de un nou proiect pentru România. 

Vrem să câștigăm alegerile prezidențiale, dar vrem să câștigăm și alegerile locale și pe cele parlamentare. 

Alcătuim un tandem, iar eu voi vorbi în această campanie, la fel ca-n următoarele două, despre guvernare. Pentru că românii vor să știe de ce vrem să câștigăm puterea și, mai ales, ce vrem să facem cu ea.

Vom strânge, deci, începând de astăzi, semnături pentru candidatul nostru comun și vom vota cu Dan Barna.

Mi-aș fi dorit să fiu prezent la lansarea campaniei de strângere de semnături. Din nefericire, un eveniment trist în familie – momentul în care mă despart de cineva tare drag sufletului meu – m-a ținut, astăzi, departe", a transmis Dacian Cioloș.

Comenteaza