Prezidențiale 2019 | Vineri începe votul în diaspora. Programul și secțiile de vot

Prezidențiale 2019 | Vineri începe votul în diaspora. Programul și secțiile de vot

Alegeri prezidențiale 2019 se desfășoară, în țară, duminică, 10 noiembrie 2019. Românii din străinătate pot vota începând de vineri, 8 noiembrie 2019.

Mai exact, în primul tur de scrutin, votul în diaspora se va desfăşura vineri, 8 noiembrie, între orele 12-21, sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00 şi duminică, 10 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00.

Pentru toate cele trei zile de votare, la ambele tururi de scrutin, există posibilitatea de prelungire până la ora 23.59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de vot la ora 21.00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei.

Românii din străinătate pot afla la ce secţie de votare sunt arondaţi accesând registrulelectoral.ro. Prin introducerea datele personale şi alegătorul din diaspora poate afla secţia de votare la care a fost arondat, inclusiv adresa acesteia. Lista secţiilor de votare organizate în străinătate este publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Românii din străintate au putut alege să voteze prin corespondenţă, înregistrându-se pe votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. Înscrierile s-au finalizat la data 15 septembrie 2019, ora 23:59, cu 41.003 de români din străinătate înscriși pentru această modalitate de vot.

Alegătorii din străinătate pot vota în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român, şi anume:

- cartea de identitate;

- cartea de identitate provizorie; 

- buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic; 

- paşaportul diplomatic electronic; 

- paşaportul de serviciu; 

- paşaportul de serviciu electronic; 

- paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic;

- paşaportul simplu temporar; 

- titlul de călătorie;

- carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare).

Comenteaza