Prezidențiale 2019 | Vineri reîncepe votul în diaspora

Prezidențiale 2019 | Vineri reîncepe votul în diaspora
| Foto: AEP

Turul doi al alegerilor prezidențiale se desfășoară, în țară, duminică, 24 noiembrie 2019. Românii din străinătate pot vota începând de vineri, 22 noiembrie 2019.

Votul în diaspora, pentru cel de-al doilea tur al prezidențialelor se va desfăşura, tot pe parcursul a trei zile, astfel: vineri, 22 noiembrie, între orele 12-21, sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00 şi duminică, 24 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00.

Pentru toate cele trei zile de votare, la fel ca în primul tur de scrutin, există posibilitatea de prelungire până la ora 23.59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de vot la ora 21.00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei.

Lista secțiilor de votare organizate în străinătate și harta interactivă a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE, AICI.

Românii din străintate au putut alege să voteze prin corespondenţă, înregistrându-se pe votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. Înscrierile s-au finalizat la data 15 septembrie 2019, ora 23:59, cu 41.003 de români din străinătate înscriși pentru această modalitate de vot.

Acte necesare pentru vot

Alegătorii din străinătate pot vota în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român, şi anume:

- cartea de identitate;

- cartea de identitate provizorie; 

- buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic; 

- paşaportul diplomatic electronic; 

- paşaportul de serviciu; 

- paşaportul de serviciu electronic; 

- paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic;

- paşaportul simplu temporar; 

- titlul de călătorie;

- carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare).

Diaspora, vot record în turul 1

Primul tur al alegerilor prezidențiale s-a încheiat cu o participare record a românilor din diaspora la vot. Astfel, 650.159 de români au votat la secțiile din străinătate, iar 25.189 au votat prin corespondență.

Comenteaza