Prima femeie lider PNL. A fost susţinută de Iohannis

Prima femeie lider PNL. A fost susţinută de Iohannis
Klaus Iohannis a recomandat-o pe Alina Gorghiu pentru conducerea PNL, iar aceasta l-a învins în alegeri pe Ludovic Orban şi i se va alătura lui Vasile Blaga la conducerea noului partid liberal.

Alina Gorghiu este noul co-preşedinte al PNL. Ea a obţinut 48 de voturi ale membrilor Biroului Politic Naţional, în timp ce Ludovic Orban a primit 27 de voturi.

Gorghiu îi succede lui Klaus Iohannis. Preşedintele ales a anunţat, joi, în debutul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, depunerea mandatului de preşedinte al partidului şi demisia din PNL.

În cursa pentru preşedinţia PNL au intrat Alina Gorghiu şi Ludovic Orban.

În timp ce Alina Gorghiu a apreciat că este nevoie de "figuri noi" în politică, contracandidatul său, Ludovic Orban, a declarat că, dacă el va ajunge în fruntea partidului, PNL va deveni cel mai loial partener al preşedintelui ales, Klaus Iohannis.

Iniţial în cursa pentru funcţia de co-preşedinte liberal era înscris şi Teodor Atanasiu. Acesta s-a retras, însă, în ultimul moment, pentru a o susţine pe Alina Gorghiu.

"Felul în care Biroul Politic a acţionat, felul în care a votat îmi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arată cum trebuie să se facă politică în România pentru a fi mai aproape de oameni, pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor oamenilor care ne votează şi care ne pun în aceste poziţii publice", a apreciat Klaus Iohannis, principalul susţinător al Alinei Gorghiu. Un alt membru marcat liberal care i-a oferit sprijinul a fost preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus,

Alina Gorghiu este doctor în drept, obţinând doctoratul în anul 2012 la Facultatea de Drept a Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, specializarea drept penal. Este deputat din anul 2010. Între mai 2010 şi decembrie 2012 a fost secretar al Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi. Între septembrie 2012 şi decembrie 2012 a fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Din martie 2013 până în prezent este membru al Delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

 

 

 

 

Comenteaza