Prima întâlnire Dăncilă - Tăriceanu, după ultimatumul dat de ALDE / UDMR îl refuză pe liderul PSD

Prima întâlnire Dăncilă - Tăriceanu, după ultimatumul dat de ALDE / UDMR îl refuză pe liderul PSD

Premierul Viorica Dăncilă discută, luni, cu liderul ALDE, Călin Popescu- Tăriceanu, aceasta fiind prima întâlnire după ce ALDE a solicitat o restructurare guvernamentală şi un nou program de guvernare.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Surse din interiorul coaliţiei au afirmat, pentru MEDIAFAX, că întrevederea dintre Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu urmează să aibă loc la ora 12:00.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv "impotent". Liderul ALDE a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă. ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou programd e guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să înţeleagă că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie. De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formaţiuni politice, inclusiv în UDMR.

UDMR o refuză pe Viorica Dăncilă: Nu se pune problema unei discuţii pentru a sprijini Guvernul

Liderul deputaţilor maghiari, Korodi Attila, a declarat, luni, la RFI, că nu se pune problema ca UDMR să să aibă vreo discuţie politică cu PSD pentru a sprijini Guvernul. Reacţia vine în contextul în care Viorica Dăncilă a anunţat că va discuta cu UDMR despre susţinerea Executivului în Parlament.

El a adăugat că dacă ALDE iese de la guvernare orice partid trebuie să analizeze formarea unei majorităţi în afara PSD-ului. Korodi Atilla a afirmat că UDMR nu ar trebui să susţină sub nicio formă un guvern minoritar PSD.

Reacţia lui Korodi Atilla vine în contextul în care Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că va discuta cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, despre susţinerea Guvernului în Parlament.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza