Video Primar din Cluj, condamnat pentru înșelăciune, a refuzat să valideze semnăturile #Farapenali

Primar din Cluj, condamnat pentru înșelăciune, a refuzat să valideze semnăturile #Farapenali

Un primar din judeţul Cluj, condamnat pentru înșelăciune, s-a închis în birou la vederea unui voluntar „Fără penali”.

Primarul comunei clujene Cojocna, Teodor Bucur, este acuzat că a refuzatat să valideze listele cu semnături din cadrul iniţiativei "Fără penali în funcţii publice", a fugit şi s-a închis în birou. 

Primar: Nu am ce să vorbesc.
Voluntar: „Fără penali în funcții publice”: Legea 189/1999...
Primar: Nu mă puteţi forţa.
Voluntar: Nu vă forţez eu, vă forţează legea.

Apoi primarul se refugiază în birou și încuie ușa, scrie Digi24.ro. 

În replică, Teodor Bucur susţine că nu are nimic de-a face cu listele din cadrul campaniei şi a spus că validarea semnăturilor o poate face şi viceprimarul. "Nu mă intereseaza listele, eu am altă treabă. Sa meargă la viceprimar cu ele", a afirmat Bucur, pentru ziare.com. 

Primarul din Cojocna, condamnat pentru înşelăciune

Teodor Bucur a fost condamnat în anul 2014 de Curtea de Apel Cluj la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave,îin formă continuată, într-un caz de fraudare a bugetului Casei Judetene de Pensii Cluj. Acesta a fost ales primar al comunei Cojocna în iunie 2016 pe listele PNŢCD, obţinând 24,7% din voturi. Bucur a fost suspendat din funcţie în iulie 2016 prin ordin al fostului prefect Gheorghe Ioan Vuşcan, dar a contestat decizia în instanţă, iar ordinul a fost anulat de Curtea de Apel Cluj.

51.000 de semnături la Cluj 

38.110 a fost numărul total al semnăturilor depuse, în două ture, la Primăria Cluj-Napoca, o bună parte dintre acestea fiind adunate la cele două mari festivaluri de muzică, Electric Castle și Untold. Totalul semnăturilor pentru județul Cluj a fost de 51.000. 

Comenteaza