Primar din Cluj, găsit în conflict de interese de ANI! Era băgat în „combinații” cu fiul său

Primar din Cluj, găsit în conflict de interese de ANI! Era băgat în „combinații” cu fiul său
| Foto: jurnalul.ro

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că 13 aleşi locali se află în incompatibilitate, conflict de interese sau au averi nejustificate, în câteva cazuri fiind sesizaţi procurorii pentru deschiderea unor dosare penale.

Edilul din județul Cluj care a fost depistat de către ANI în conflict de interese este Mihuț Gavril, primar al comunei Chiuiești.
 
„CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de primar (2020 - prezent) a emis în calitate de ordonator principal de credite acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său constând în încasarea sumei totale de 14.440,03 lei ca urmare a achizițiilor directe efectuate de către Primăria comunei Chiuiești de la societatea comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic.
 
Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Integritate.

Mihuț Gavril este primar al comunei Chiuiești de 23 de ani, având primul mandat în 2000.

Un alt caz important depistat de ANI este cel al primarului din comuna Breasta (judeţul Dolj), Ion Vizitiu, care nu poate justifica suma de 114.000 lei prin veniturile realizate împreună cu familia, în perioada mandatului precedent (2016 - 2020).

Comenteaza