Primăria a respins cererea clujeanului care a cerut să fie scos de pe listele electorale

Primăria a respins cererea clujeanului care a cerut să fie scos de pe listele electorale
Biroul Electoral Judeţean Cluj a primit o solicitare inedită. Un bărbat a cerut să fie scos de pe listele electorale pe motiv că nu se simte reprezentat de aleşii din colegiul său. Tânărul a precizat că nici măcar nu îi cunoaşte pe cei care i-au apărat interesele în actuala legislatură şi nu vrea să rişte să îi aleagă din nou.

L.N. a depus ieri la Biroul Electoral Judeţean o solicitare prin cere să fie scos de pe listele electorale pentru alegerile parlamentare. Tânărul a explicat că nu doreşte să îşi exercite dreptul la vot şi vrea să fie sigur că nu va vota altcineva în locul său.

NU SE SIMTE REPREZENTAT DE ALEŞI

- Nu cunosc deputatul sau senatorul care m-a reprezentat în legislatura 2008-2012
- Nu doresc să risc un vot pentru aceeaşi persoană- e posibil să fie aceeaşi candidaţi
- Nu le cunosc activitatea parlamentară din legislatura 2008-2012
- Nu m-am simţit reprezentat de aleşii judeţului Cluj
- Sunt profund dezamăgit de actuala clasă politică din Cluj

"Nu cunosc deputatul sau senatorul care m-a reprezentat în legislatura 2008-2012. Nu doresc să risc un vot pentru aceeaşi persoană- e posibil să fie aceeaşi candidaţi. Nu le cunosc activitatea parlamentară din legislatura 2008-2012. Nu m-am simţit reprezentat de aleşii judeţului Cluj. Sunt profund dezamăgit de actuala clasă politică din Cluj", a explicat clujeanul în cererea depusă la Biroul Electoral Judeţean. Conducerea biroului spune că o astfel de solicitare nu este de competenţa lor.

"Nu este de competenţa biroului electoral această soluţionare a cererii, este de competenţa primarului. Prin urmare ne vom declina competenţa de soluţionare în favoarea primarului", a specificat Monica Trofin, preşedintele BEJ Cluj.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au explicat că nu există nici o bază legală pentru ca cererea bărbatului să fie admisă şi el să fie scos de pe listele electorale.

"Conform prevederilor legale în vigoare nu există bază legală pentru ca la cerere un cetăţean să fie scos de pe listele electorale. Singurele cazuri precizate explicit în lege fiind decizii ale instanţelor care privesc interdicţia acestor drepturi. În lipsa acestor interdicţii nu există specificat în lege că pe baza unei cereri un cetăţean poate fi scos de pe lista electorală", a menţionat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, în judeţul Cluj sunt înscrişi pe listele electorale peste 600.000 de alegători.

 

Comenteaza