Video Primarul Boc, despre scandalul grotesc din Parlament: „Oamenii să se uite cu atenție și să știe în ce direcție doresc să ducă comunitățile noastre”

Primarul Boc, despre scandalul grotesc din Parlament: „Oamenii să se uite cu atenție și să știe în ce direcție doresc să ducă comunitățile noastre”
| Foto: hotnews.ro

Un scandal fără precedent a avut loc zilele trecute în Parlament, la dezbaterile pe legea bugetului de stat. Protagoniștii principali au fost senatoarea Diana Șoșoacă și liderul AUR, George Simion, care și-au adresat injurii și au fost la un pas să se ia la bătaie.

Cele două personaje s-au făcut în fel și chip: de la „scroafă”, la „fătălău” sau chiar amenințări cu violul și bătaia, Simion și Șoșoacă, cândva colegi de partid care promiteau reformarea țării, au oferit acum un spectacol de toată jena.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre curentele extremiste tot mai prezente în Uniunea Europeană, dar și despre scandalul din Parlamentul României.

Eu sunt cu un grad de alertă ridicat. Mă îngrijorează evoluția din România, dar și din Europa. Democrația nu este pentru totdeauna. Ea poate fi întoarsă oricând dacă noi nu suntem suficient de vigilenți să ne-o apărăm. Trebuie să ținem deoparte ura și dezbinarea. M-a îngrijorat ce am văzut în Parlamentul României, care trebuie să fie, prin excelență, o tribună supremă a spiritului democratic. Este spațiul democratic autentic unde trebuie să avem o confruntare de idei, dar cu argumente, nu o confruntare violentă verbală sau, doamne ferește, atacuri fizice.

Violența verbală este antecamera violenței fizice. Dacă asta începe din spațiul democratic suprem, din Parlament, ca model de lucru, ea se duce de sus în jos pe toate nivelurile societății. Trebuie să avem imunitate ca democrație, să ne apărăm de asemenea viruși care apar. Aceste lucruri trebuie taxate din timp, iar oamenii să se uite cu atenție și să știe în ce direcție doresc să ducă comunitățile noastre. Sper ca scenele acestea să fie șterse din memoria noastră pentru totdeauna”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Comenteaza