Primarul Clujului îi ia apărarea lui Florin Roman, care a mințit în CV că a studiat la UBB. Pentru ce îl apreciază

Primarul Clujului îi ia apărarea lui Florin Roman, care a mințit în CV că a studiat la UBB. Pentru ce îl apreciază
| Foto: expresmagazin.ro

Emil Boc, edilul municipiului Cluj-Napoca, susține că gestul fostului ministru al Digitalizării, Florin Roman, de a demisiona din funcție, este cel corect, iar liberalul a acționat așa cum trebuie într-o democrație.

În urma dezvăluirilor privind CV-ul său, Florin Roman și-a dat miercuri demisia din guvern. Acesta și-a trecut în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților, la capitolul studii, că este licențiat al Universității Babes-Bolyai Cluj Napoca, dar el studiase în Alba Iulia și doar dăduse examenul la UBB.

„Este foarte bine că a luat această decizie. A evitat o menținere în spațiul public a unei dezbateri care nu știu unde ar fi dus și nu ar fi fost benefică pentru Guvern. A făcut o greșeală în completarea CV-ului și și-a asumat acest lucru. Cred că din acest punct de vedere, gestul lui de a nu se agăța de funcția de ministru trebuie apreciat. Alții s-ar fi agățat cu toate mijloacele posibile de funcție, ar fi stat acolo, ar fi generat dezbateri publice interminabile.

Din acest punct de vedere, gestul ministrului a fost unul corect din perspectiva unui comportament democratic. Așa se reacționează în democrație. El a menționat că a completat greșit în CV, pentru că într-adevăr școala a făcut-o la Alba Iulia, dar examenul l-a dat la Cluj. Deci nu a făcut școala la UBB și asta trebuia să precizeze explicit”, a declarat, Emil Boc, la un post de radio local.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, a transmis clar că fostul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării nu este licențiat al UBB, așa cum apare în CV-ul său.

Comenteaza