Video Primarul Clujului: "Vrem să facem capitalism cu metode comuniste"

Primarul Clujului: "Vrem să facem capitalism cu metode comuniste"

Primarul Clujului, Emil Boc, critica modul de guvernare a PSD, plecând de la problema alocării cotelor din impozitul pe venit pentru autoritățile locale.

"Peste tot în lume guvernul central îşi păstrează funcţia de control, adică se dau legi naţionale, se eleborează politici publice, politici educaţionale, care obligă autorităţile din toată ţara să le implementeze şi guvernul îşi păstrează funcţia de control << vreau să văd dacă şcoala are autorizaţia sanitară>> este dreptul statului să verifice prin inspecţia muncii dacă sunt contracte de muncă, dar nu e dreptul guvernului să îmi spună mie ce să fac cu banii pe care îi adun din impozitele plătite aici.

O parte merg întradevăr la Bucureşti, pentru că suntem o ţară unitară şi trebuie toate teritoriile, de aceea 67% sunt bani pentru a echilibra şi a sprijini regiuni ale ţării, dar lasă-mi măcar 67% şi nu mă duce la 43%. Pentru asta nici nu pot să acopăr cheltuielile de funcţionare, iluminatul şi lucrurile de bază.

De unde să mai am investiţii pentru calitatea vieţii şi alte lucruri importante pentru cetăţeni. Vrem să facem capitalism cu metode comuniste. Numai comunismul se baza pe centralizare, capitalismul, economia de piaţă, democraţia pornesc invers... cei de jos sunt prioritatea. De aici pornesc baza şi democraţia", a declarat primarul Clujului, pentru notabn.ro. 

 

 

Comenteaza