Video Primarul din Apahida este „pentru” comasarea alegerilor: „Mergem de doar trei ori la vot și mai rămân și bani la buget”

Primarul din Apahida este „pentru” comasarea alegerilor: „Mergem de doar trei ori la vot și mai rămân și bani la buget”
| Foto: Facebook.com/fati.grigore

PNL și PSD s-ar fi înțeles în privința comasării alegerilor. Potrivit unor surse politice, alegerile locale se vor desfășura simultan cu cele europarlamentare, iar alegerile parlamentare vor fi comasate cu un scrutin prezidențial. Nu se știe încă care. Cel mai probabil, decizia finală va fi luată în ședința coaliției de joi.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a fost invitat, la ZIUA LIVE, unde a vorbit despre subiectul comasării alegerilor.

Dacă mă întrebați cine câștigă din această comasare a alegerilor, aș spune că electoralul. Va merge doar de trei ori la urne, nu de cinci ori. Deci economisire de timp, nervi, etc. De asemenea, tot cetățeanul câștigă și prin economiile care s-ar face prin organizarea a doar trei scrutinuri. Din punct de vedere politic, este foarte greu să se spună cine va câștiga sau va pierde din această decizie.  

În politică știm că aproape niciodată 1+1 nu dă rezultatul 2. Participarea la urne poate fi influențată de mulți factori. Pe unii îi putem prevedea, dar pe alții nu. Dau un exemplu: o vreme urâtă poate duce la scăderea prezenței la urne cu câteva procente importante. Pe mine mă miră poziția celor care nu sunt de acord cu comasarea: AUR, USR și alte partide. Toți vorbesc de cheltuieli mari, dar prin asta se reduc cheltuielile. Am văzut și eu că s-ar specula în media că avantajează PSD, PNL. Eu nu cred că lucrurile stau așa.

Să spunem că AUR ar fi dezavantajați acum, pentru că nu au primari. Dar, dacă ar fi fost alegerile locale în septembrie, atunci porneau la parlamentare fără primari. Dacă se comasează europarlamentarele cu localele în iunie, cu siguranță vor avea primari la alegerile parlamentare. Nu îi înțeleg de ce protestează și nu sunt de acord. Parlamentarele sunt mai importante decât europarlamentarele, în opinia mea.

Eu fac parte din cei cetățenii acestei țări care susțin comasarea alegerilor. Ca primar ne îngreunează puțin organizarea alegerilor. Ca cetățean sunt de acord. Merg doar de trei ori la vot și știu că mai rămân și bani la buget. Țara este condusă de un Guvern. Deci eu cred că cele mai importante alegeri de anul acesta sunt cele parlamentare”, a declarat, la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

Comenteaza