Primarul din Cluj, despre moţiune: "Au dat foc la casă și apoi au chemat pompierii" / Boc, premier?

Primarul din Cluj, despre moţiune: "Au dat foc la casă și apoi au chemat pompierii" / Boc, premier?
Edilul clujean și-a propus să introducă tehnologia pe scară largă în oraș

Primarul Clujului, Emil Boc, a comentat moţiunea de cenzură, în urma căruia a căzut Guvernul Câţu. 

“M-am așteptat ca majoritatea nou creată, PSD – USR PLUS – AUR, să propună un premier. Ei au dat foc la casă și apoi au chemat pompierii să le stingă casa. Dar stai puțin, când ai dat foc la casă, nu te-ai gândit la urmări? Construiește altă casă nouă, vino cu un prim-ministru. Am văzut că PSD fuge de guvernare, AUR nici poveste, USR a ridicat un degețel mic, “Avem și noi candidat la prim-ministru”. Dar de ce nu ați discutat acest lucru înainte? În aceste condiții, responsabilitatea cade tot pe PNL, pentru că PNL guvernează. Pentru România, cea mai bună soluție ar fi un guvern de centru dreapta, PNL – USR PLUS – UDMR”, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Întrebat dacă și-ar asuma poziția de premier, Boc a spus. “Scoateți-vă din cap, nu există asemenea posibilitate. Sunt alesul clujenilor, am fost deja acolo, am închis discuția, este alt context. Eu am o responsabilitate față de clujeni, pentru că ei m-au ales de, nu știu, 4-5 ori”. 

De asemenea, primarul Emil Boc, care l-a susținut puternic pe Florin Cîțu în campania internă a liberalilor pentru funcția de președinte, consideră că este ”firesc și logic” ca tot el să fie avansat prim-ministru.

Comenteaza