News alert Primarul Matei de Turda își “plantează” prietenii în consilii de administrație bănoase

Primarul Matei de Turda își “plantează” prietenii în consilii de administrație bănoase

PMP Turda a făcut publică lista cu apropiații primarului pesedisto-liberal Cristian Matei care vor ajunge în CA-urile de la Salina Turda SA și Domeniul Public Turda SA.

“Alianța PNL-UDMR Turda este preocupată de numirea oamenilor lor (pentru ”merite deosebite” și ”servicii aduse partidului”) în Consiliile de Administrație de la SC Salina Turda SA și SC Domeniul Public Turda SA.

Iată pe cine sprijină PNL-UDMR Turda:

În Consiliul de Administrație al societății Salina Turda SA:

- Apahidean Dorin. Mâna dreaptă a primarului Matei Cristian. În prezent, ocupă funcția de administrator public al Primăriei Turda (pe care o va menține). Fata sa este purtătorul de cuvânt al primarului Matei Cristian și încasează sute de milioane de lei vechi pentru această activitate. Apahidean Dorin a mai fost în CA la Salina Turda, perioadă în care societatea a derulat afaceri cu firma mamei sale (incompatibilitate). A câștigat 133.000 de lei/an, din funcțiile deținute în primăria Turda, CA Salina Turda și proiecte europene gestionate de Primăria Turda.

- Koble Ladislau Levente. Apropiat al primarului Matei Cristian. Este avocatul lui, cu care se afătuiește. În prezent, este membru în Consiliul de Administrație la SC Domeniul Public Turda SA. Este nașul lui Stelu Luca.

- Corpodean Dorel. Prieten bun al primarului Matei Cristian. Fost director la TurdaLact, societate care a intrat în faliment în urmă cu mai mulți ani. A fost președinte și pe la echipa de fotbal locală. Fiul lui s-a aflat pe lista de consilieri locali ai PNL Turda, la alegerile locale din 2020.

- Filip Dragoș. Partener de afaceri al fiului primarului Matei Cristian, Matei Ionuț. Este co-fondator al societății Edotec, care aparține în prezent fiului primarului și soiei acestuia (Matei Ionuț și Bogdan și Matei Geanina Silvia).

- Sârbu Lidia Ancuța. Soția consilierului local PNL Turda, Sârbu Paul Marius, care a desfășurat afaceri cu Primăria Turda, condusă de primarul Matei Cristian Octavian, prin firmele sale, și înainte de alegerile locale din 2020.

- Peter Arpad. Omul UDMR-ului.

- Varo Grigore Lucian. Susținător al primarului Matei Cristian. A fost pe lista de consilieri locali ai PNL Turda, la alegerile locale din anul 2020.

*iniţiatori proiecte de hotărâre, consilierii locali (PNL-UDMR): Orbean Ioana, Sălăgean Aron Adrian, Năstase Paul, Sur Mara și Csep Leylla.

În Consiliul de Administrație al societății Domeniul Public Turda SA:

- Bichiș Cornelia Steluța. Soția fostului consilier local Bichiș Sorin. Acesta a trecut în tabăra lui Matei Cristian, pe vremea când era consilier local al PNL-ului condus de fostul primar Ștefănie Tudor, și a primit un post călduț la Compania de Apă Arieș.

- Pogăcean Femița. Susținută de primarul Matei Cristian și în trecut, pentru același Consiliu de Administrație. În anul 2014, când a candidat pentru Consiliul de Administrație de la SC Domeniul Public Turda SA, a obținut media 0,00. În prezent este președintele Consiliului de Administrație al SC Domeniul Public Turda SA, funcție obținută după ce Matei Cristian a ajuns primar. Fost contabil la TurdaPan, societate care a fost preluată de Corpodean Dorel, apropiatul lui Matei Cristian.

- Vincze Andreea Eva. Susținută de UDMR.

- Moldovan Florin Ion. Angajat la Compania de Apă Arieș SA, societate condusă de ginerele primarului Matei Cristian. Este apropiat al primarului Matei Cristian. Este soțul secretarei primarului Matei Cristian, Moldovan Diana (fostă membră PSD, apoi PNL, după ce Matei Cristian a schimbat macazul intereselor).

- Popescu Alin. Fost angajat la Compania de Apă Arieș, unde director este ginerele primarului Matei Cristian. În prezent este directorul societății de transport public, TUP Turda SRL, fiind considerat un apropiat al primarului Matei Cristian.

- Solonaru Paula Teodora. Este avocat. Susținătoare a primarului Matei Cristian.

- Oltean Augustin Cornel. Susținător aprig al primarului Matei Cristian, după ce în trecut a susținut PPDD și ALDE. Și-a făcut și un site, unde îi aduce laude. A fost pus vicepreședinte la clubul de fotbal Sticla Arieșul Turda, în 2020, tot în urma unei hotărâri inițiate de primarul Matei Cristian și pusă în aplicare de actualul consilier local PNL Turda, Năstase Paul. Are ZERO venituri declarate oficial, trăind din mila altora. A fost declarat insolvanbil de Primăria Turda, fiind declarat în familemnt personal, ca persoană fizică. În mod normal, veniturile încasate de la CA al SC Domeniul Public Turda SA ar trebui să meargă pentru acoperirea datoriilor mari care le are față de bugetul local.

* iniţiatori proiecte de hotărâre, consilierii locali (PNL-UDMR): Orbean Ioana, Sârbu Paul Marius, Năstase Paul, Sur Mara și Csep Leylla”, se arată în comunicatul transmis de Partidul Mișcarea Populară.

Consilierii locali PMP de la Turda sunt supărați că proiectul lor privind bursele școlare e ținut “la sertar”, în timp ce împărțeala funcțiilor a devenit prioritară.

Comenteaza