Primul scandal în Coaliție. Rafila, replică dură către Florin Cîțu: „A compromis campania de vaccinare”

Primul scandal în Coaliție. Rafila, replică dură către Florin Cîțu: „A compromis campania de vaccinare”
| Foto: digi24.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, l-a atacat pe preşedintele PNL, Florin Cîţu, după ce liberalul a pus sub semnul întrebării intenţiile PSD privitoare la introducerea certificatului verde.

„Nu înţeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care nu a făcut nimic, ba chiar a compromis campania de vaccinare prin declaraţii”, a declarat Rafila, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătăţii spune că fostul premier a adoptat o strategie greşită în vară. Alexandru Rafila a spus că relaxările adoptate în vară de Guvernul Cîţu au fost făcute în condiţiile în care numărul cazurilor era în creştere. Dacă ar fi introdus în august certificatul verde, numărul morţilor din valul 4 nu era atât de mare, a adăugat social-democratul.

„Nu a luat măsuri şi a introdus relaxările pe o creştere rapidă a numărului de cazuri... noi venim cu măsuri de armonizare şi de eliminare a discriminării într-o perioadă de scădere a numărului de cazuri”, a explicat Rafila.

Social-democratul a adăugat că Florin Cîţu provoacă o discuţie politică şi că în coaliţia de guvernare există un acord care prevede introducerea certificatului COVID în funcţie de ritmul de creştere a cazurilor. În prezent, discuţiile se poartă pe marginea unui draft al proiectului, a precizat ministrul Sănătăţii.

Reacţia lui Alexandru Rafila a apărut după ce Florin Cîţu a atacat strategia Ministerului Sănătăţii privind implementarea certificatului COVID.

„Opinia mea este că o variantă nouă va întârzia implementarea certificatului verde. Sper să mă înşel, sper să nu am dreptate... Sper să vină cât mai repede cu această propunere şi să nu fie doar o strategie de a întârzia lucrurile”, a spus, printre altele, Florin Cîţu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza