PRO România și-a lansat „Programul de guvernare al județului Cluj”. Remus Lăpușan: „Sănătatea populației să devină prioritatea numărul unu la nivel de județ”

PRO România și-a lansat „Programul de guvernare al județului Cluj”.  Remus Lăpușan:  „Sănătatea populației să devină prioritatea numărul unu la nivel de județ”

Remus Lăpușan, coordonatorul PRO România Cluj, a prezentat joi, „Programul de guvernare pentru județul Cluj”, cu care partidul va candida la alegerile locale ce vor avea loc în luna septembrie. Programul a fost lansat în dezbatere publică, iar acesta poate suferi modificări sau îmbunătățiri, în funcție de feedback-ul venit de la alegători.

În ceea ce privește Consiliul Județean (CJ), PRO România propune o reorganizare a instituției în funcție de domeniile strategice.

„Consiliul județean este cel care gestionează tot ceea ce înseamnă partea de dezvoltare la nivel local în județul Cluj. Consider că în fiecare domeniu ar trebui să existe o direcție care să se ocupe de la început până la sfârșit de această zonă.

De exemplu, la partea de sănătate trebuie să existe o structură care să ia toate problemele și să încerce să le găsească o rezolvare. La fel cu partea de buget, fonduri europene sau educație. Aeastă direcție trebuie să fie în ton cu ce se întâmplă la nivel european”, a declarat Remus Lăpușan, care candidează la președinția CJ Cluj.

Domeniul sănătății, cel mai important pentru PRO România

Remus Lăpușan consideră că domeniul sănătății trebuie să devină prioritar.

„Pe zona de sănătate, dotarea spitalelor care sunt în subordinea Consiliului Județean ar trebui să fie prioritară. Chiar dacă s-au alocat sume de bani în ultima perioadă, cred că ar trebui să accelerăm și partea de sănătate a populației să devină prioritatea numărul unu la nivel de județ, mai ales în această perioadă de pandemie”, a afirmat liderul PRO România Cluj.

„Noi ne dorim să fim susținuți și votați de cetățenii acestui județ pe baza programuluiui și pe baza ideilor pe care noi o să le propunem în perioada următoare. Nu sunt genul care să umble după primari prin județ ca să câștige campania electorală. Proiectul este pe o durată de 10 ani, care este un termen mult mai realist decât doar un mandat”, a mai spus acesta.

PRO România Cluj propune în „Programul de guvernare al județului Cluj” o redirecționare de până la 55% din bugetul județului Cluj către proiectele care se încadrează în domeniile: antreprenoriat autohton (pe dimensiunea industrială, agricolă sau a serviciilor), tineret, sport, cultură, politici verzi, cercetare-inovare. De asemenea, partidul propune înființarea unui „Centru de mentorat și inovare strategică”, care va oferi mentorat și sesiuni inspiring pentru antreprenorii locali, care vor fi cooptați în inițiative de tip business angels. Totodată, prin program se mai propune creeare unui inel verde în jurul Clujului, prin noi împăduriri și protejarea pădurilor existente, încurajarea transportului electric și feroviar.

La capitolul cultură și divertisment, PRO România promite realizarea de parteneriate cu organizatorii de festivaluri din Cluj pentru a asigura transport și participare gratuită la festivaluri, în regim de voluntariat, pentru tinerii din mediul rural.

Toate propunerile cuprinse în „Programul de guvernare al județului Cluj” al PRO România pot fi consultate AICI.

Comenteaza