Probleme cu votul prin corespondenţă la parlamentare. O treime din buletinele solicitate nu au ajuns în ţară

Probleme cu votul prin corespondenţă la parlamentare. O treime din buletinele solicitate nu au ajuns în ţară
| Foto: digi24.ro

Peste o treime din buletinele de vot solicitate de românii din străinătate nu s-au întors în ţară în termenul stabilit de lege.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Este vorba despre votul prin corespondenţă care a fost solicitat de circa 39.000 de români. Potrivit cifrelor oficiale, în jur de 39.000 de români din străinătate au făcut demersurile necesare pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare de duminică. Plicurile au fost distribuite de Autoritatea Electorală Permanentă prin intermediul Poştei Române.

Până sâmbătă, aproximativ 14.500 de plicuri s-au întors în ţară, conform informaţiilor furnizate sâmbătă, de preşedintele AEP, Constantin Mituleţu, la Digi 24, relatează Mediafax.

Practic, doar 21.000 de voturi au fost declarate valide, în timp ce despre celelalte nu se ştie nimic. Autorităţile electorale susţin că unii români au reclamat faptul că au trimis plicurile în termenul stabilit de lege, dar au fost informaţi că voturile nu le-au fost validate.

Cei aflaţi în această situaţie trebuie să se deplaseze la o secţie de votare din ţara în care trăiesc, având de parcurs distanţe mari.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza