Probleme în AUR după protestele anti-comasare. S-a lăsat cu demisii și acuze în partid

Probleme în AUR după protestele anti-comasare. S-a lăsat cu demisii și acuze în partid
| Foto: Inquam Photos

Decizia comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare pentru ziua de 9 iunie, luată la nivel neoficial de liderii PSD și PNL a creat o serie de tensiuni în partidul condus de George Simion.

Protestele pe care le-a cerut George Simion miercuri seara la sediile PSD din țară s-au dovedit un eșec organizațional și s-au anunțat și demisii în rândul partidului, scrie digi24.ro.

În contexul în care în aceeași zi se organizează alegerile europarlamentare cu alegerile locale, AUR este dezavantajat net de confruntarea cu cele două mari partide, PSD și PNL, care dețin aproape toți primarii din țară, care, la rândul lor, sunt locomotive electorale pentru propriile partide în ziua votului. 

Acesta este motivul pentru care Simion a decis ca miercuri seara AUR să dea o impresie de forță la nivel național, organizând proteste în fața sediilor PSD din țară, cu oameni care să aprindă lumânări și, în București, să poarte și un sicriu. El însuși, așteptat inițial la sediul central al PSD din București, aflat la o clădire distanță de Ambasada Rusiei, a decis să participe la protestul de la PSD Timișoara, nu doar pentru că filiala de aici este fieful numărului 2 în partid, Sorin Grindeanu, ci pentru simbolistică - Timișoara, orașul de unde a pornit Revoluția. 

Numai că, mașinăria bine organizată a AUR nu a mai funcționat. Pesediștii s-au pregătit tapetându-și sediile cu bannere și afișe în limba rusă sau care făceau trimitere la cele mai rușinoase subiecte legate de AUR - „Nu primim bătăuși și violatori” - iar prezența aur-iștilor la proteste a fost infimă. Au fost doar aproximativ 200 de oameni în București și extrem de puțini - de ordinul zecilor, în țară. 

La Timișoara însă, unde a mers însuși liderul Simion, situația a fost de-a dreptul rușinoasă. Prezența la protest a fost insignifiantă, și șeful local al partidului a refuzat practic să facă ce i s-a cerut - să aprindă lumânări în numele democrației ucise de partidul lui Ciolacu.  Pe unul dintre grupurile interne ale partidului, Ovidiu Szime, președintele AUR Timișoara, și-a anunțat demisia chiar miercuri seara, în timpul protestului. 

Contactat de Digi24.ro pentru a afla care este motivul demisiei șefului de la Timișoara. George Simion a declarat: ”Era ginerele unui pesedist notoriu, Pavel Kasai, și când l-am pus să treacă testul adevărului, adică să pună lumânări la PSD, l-a picat”. Mai multe detalii AICI.

Și la Cluj-Napoca au fost proteste ale AUR la sediul PSD.

Comenteaza