Probleme pentru Emil Boc. USR respinge alianța cu PNL la Cluj și vrea să pună mâna pe o treime din Consiliul Local în 2020

Probleme pentru Emil Boc. USR respinge alianța cu PNL la Cluj și vrea să pună mâna pe o treime din Consiliul Local în 2020

USR îşi propune să câştige alegerile locale de la Cluj-Napoca, din vara anului viitor, prin atingerea unui scor de minim 30%. În plus, Uniunea a respins ideea unei alianțe cu PNL la nivel local: "La momentul actual nu vedem utilă o asemenea alianţă şi nu se potriveşte cu modul nostru de a privi oraşul".

"O ţintă pe care ne-am asumat-o este să luăm la următoarele alegeri locale 30% din Consiliul Local Cluj-Napoca. Cu 30% putem câştiga alegerile. Vrem să aducem administraţia locală mai aproape de cetăţeni. Asta înseamnă un proces de consultare a cetăţenilor real, prioritizarea proiectelor astfel încât să aibă un impact real pentru cetăţeni, nu doar să putem studii de fezabilitate pe hârtie şi să le aprobăm, dar să încercăm să grăbim partea de implementare", a declarat preşedintele USR Cluj-Napoca, George Trif.

USR va demara, în perioada următoare, o competiţie internă pentru desemnarea candidaţilor pentru Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, în care membrii dornici să candideze îşi vor prezenta viziunea pentru viitorul Clujului. 

USR vrea să pună mâna pe o treime din Consiliul Local Cluj-Napoca, la alegerile din 2020"Va urma să facem o competitive internă pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale. Credem foarte mult în concurenţă şi în abilitatea acesteia de a genera plus valoare. Pentru asta vom porni o competiţie internă, pentru a stabili candidaţii, atât la Consiliul Local, cât şi la Primărie. Am încredere că este o schimbare de generaţii care va veni mai repede sau mai târziu şi este o parte din procesul de schimbare şi modernizare a României", a adăugat liderul USR Cluj-Napoca.

Întrebat dacă Uniunea ia în considerare formarea unei alianţe cu PNL la alegerile pentru primar, așa cum s-a vehiculat, George Trif a răspuns că, în momentul de faţă, nu consideră oportună această variantă.

"Am vrea ca lupta pentru primar să fie, în primul rând, o luptă pentru viziune şi luptă pentru ceea ce va deveni Clujul. Nu ne gândim acum în termeni de alianţă pentru a sprijin oameni acolo şi mai este foarte mult de construit până acolo. La momentul actual nu vedem utilă o asemenea alianţă şi nu se potriveşte cu modul nostru de a privi oraşul", a transmis Trif.

Reprezentanţii USR au anunţat că vor începe o campanie prin care să informeze şi să ajute tinerii care trăiesc în Cluj-Napoca să îşi facă buletin flotant, astfel încât să poată vota aici la alegerile locale din 2020.

"Studenţii şi tinerii stabiliţi aici, dar care nu au flotant, nu pot vota în Cluj-Napoca pentru alegerile locale, motiv pentru care o să avem o campanie, pe care o vom porni imediat, de vize de flotant. Trebuie să ajungă informaţia la ei cât mai repede şi să îşi facă flotant din timp", au declarat reprezentanţii USR Cluj-Napoca.

În municipiul Cluj-Napoca, USR susține că are 215 membri, iar în judeţul Cluj, peste 500.

Amintim că, la alegerile europarlamentare din 26 mai, Alianţa USR-PLUS a obţinut în Cluj-Napoca 42,30% din voturi, urmată de Partidul Naţional Liberal, cu 25,49%. Alianţa a câştigat alegerile şi la nivel judeţean, cu 32,48%.

Comenteaza