Video Profesorul Vasile Dâncu, despre învățământul online: „N-ar fi trebuit închise toate școlile”

Profesorul Vasile Dâncu, despre învățământul online: „N-ar fi trebuit închise toate școlile”

Candidatul PSD Cluj la Senat pentru alegerile parlamentare din decembrie nu este de acord cu decizia autorităților care au suspendat activitatea școlilor față în față.

Sociologul Vasile Dâncu a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cum este gestionată problema învățământului în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

„Sunt câteva lucruri de neînțeles în această perioadă. Din păcate, Guvernul oscilează între a face ceea ce trebuie din punct de vedere sanitar, de a face proiecte dure și a căuta să facă de asemenea și politică, ca să nu-și piardă din electorat.

Pe de o parte există o lipsă de viziune și o lipsă de previziune în ceea ce privește planurile guvernamentale. Noi n-am fost pregătiți nici cu școala, deși știam din martie că în toamnă va trebui să înceapă școala. Guvernul nu a cumpărat tablete, nu s-a pregătit pentru asta”, a declarat la ZIUA LIVE Vasile Dâncu.

Președintele Consiliului Național al PSD a afirmat că după situația din spitale, cele mai mari probleme sunt în educație.

„Problema educației în acest context pandemic este cel mai grav lucru, în afară de ce se întâmplă în sănătate. Modul de a închide toate școlile pare mai simplu, este o măsură dură și scapi de riscuri, dar de exemplu, școlile din mediul rural unde sunt puțini copii, mai ales școlile generale, acestea nu trebuiau închise.

Noi am făcut studii cu multe fundații și am observat că necesarul de tablete și expertiză pentru învățământ este mult mai mare, în jur de un milion de copii nu-și pot desfășura activitatea în momentul de față, mai ales în mediul rural”, a precizat fostul senator.

Dâncu a mai spus că într-un raport recent al Uniunii Europene se arată că în România,dacă se va continua cu școala online, iar copiii nu vor merge la cursuri față în față se vor mări foarte mult decalajele, care deja sunt mari.

De asemenea, potrivit aceluiași raport un sfert dintre profesorii români au peste 55 de ani și nu se pot adapta la învățământul digital.

Comenteaza