Proiect de lege: Echipament sportiv din partea şcolii pentru fiecare elev de clasa I

Proiect de lege: Echipament sportiv din partea şcolii pentru fiecare elev de clasa I
Fiecare elev care intră în clasa I ar trebui să beneficieze de un echipament sportiv complet din partea şcolii, susţine deputatul clujean Mircia Giurgiu, într-un proiect de lege cu privire la educaţia prin sport, transmis Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

„Fiecare unitate şcolară de învăţământ preuniversitar va achiziţiona, la începutul fiecărui an şcolar, câte un echipament sportiv complet pentru fiecare elev înscris în clasa I. Prin echipament sportiv complet se înţelege: pantofi sport, şort, tricou, jambiere, trening, maieu de partajare, rucsac şi geantă. Costul unui echipament sportiv este de 124 euro (TVA inclus)", se menţionează în primele trei articole ale proiectului de lege.

Conform proiectului, la nivel naţional ar urma să fie cumpărate 200.000 de echipamente sportive complete, iar costurile s-ar cifra la 24,8 milioane de lei, urmnd să fie suportate de la bugetul de stat.

„În cazul în care un elev care a beneficiat de acest proiect a lipsit nemotivat de la mai mult de 25% din orele de educaţie fizică şi sport ale unui semestru, va fi obligat să returneze echipamentul sportiv complet sau să achite contravaloarea acestuia către unitatea de învăţământ preuniversitar unde urmează cursurile", menţionează Giurgiu.

 

Comenteaza