Proiect USR: Anularea pensiilor speciale pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene

Proiect USR: Anularea pensiilor speciale pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene
| Foto: stirileprotv.ro

Senatorul USR, Florina Presadă, a depus un proiect de lege pentru anularea pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

„Anul trecut PSD crea o nouă categorie de pensii speciale prin ordonanţa 57, privind Codul Administrativ. Noi l-am avertizat pe premierul Orban de la finalul anului trecut, când i-am dat votul pentru a merge la Palatul Victoria, că primarii încep să notifice primării pentru a primi pensia specială anului acesta.

Am reuşit să amânăm intrarea în vigoare. De la 1 ianuarie 2021 vor fi îndreptăţiţi să-şi ceară din nou această pensie. De aia e important ca acest lucru să se oprească”, a declarat deputatul USR Ionuţ Moşteanu, potrivit Mediafax.

El a precizat că Florina Presadă, senator USR, a pregătit un proiect de lege pentru anularea „acestui privilegiu pentru primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene, vicepreşedinţi de consilii judeţene”.

Aceasta spune că s-a împotrivit în 2019 pensiilor speciale pentru primari şi preşedinţi de consilii judeţene.

„Iniţiativa mea e asumată de toţi parlamentarii USR. (...) Noi ne respectăm promisiunile. Candidaţii noştri nu vor pensii speciale. Această iniţiatiovă e prima dintr-un proiect mai larg”, a precizat Florina Presadă.

Comenteaza