Proiect USR: Anularea pensiilor speciale pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene

Proiect USR: Anularea pensiilor speciale pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene
| Foto: stirileprotv.ro

Senatorul USR, Florina Presadă, a depus un proiect de lege pentru anularea pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Anul trecut PSD crea o nouă categorie de pensii speciale prin ordonanţa 57, privind Codul Administrativ. Noi l-am avertizat pe premierul Orban de la finalul anului trecut, când i-am dat votul pentru a merge la Palatul Victoria, că primarii încep să notifice primării pentru a primi pensia specială anului acesta.

Am reuşit să amânăm intrarea în vigoare. De la 1 ianuarie 2021 vor fi îndreptăţiţi să-şi ceară din nou această pensie. De aia e important ca acest lucru să se oprească”, a declarat deputatul USR Ionuţ Moşteanu, potrivit Mediafax.

El a precizat că Florina Presadă, senator USR, a pregătit un proiect de lege pentru anularea „acestui privilegiu pentru primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene, vicepreşedinţi de consilii judeţene”.

Aceasta spune că s-a împotrivit în 2019 pensiilor speciale pentru primari şi preşedinţi de consilii judeţene.

„Iniţiativa mea e asumată de toţi parlamentarii USR. (...) Noi ne respectăm promisiunile. Candidaţii noştri nu vor pensii speciale. Această iniţiatiovă e prima dintr-un proiect mai larg”, a precizat Florina Presadă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza