Protest PSD în Parlament. Deputații social-democrați au venit cu pancarte pe care scrie: „Voiculescu, Demisia!”

Protest PSD în Parlament. Deputații social-democrați au venit cu pancarte pe care scrie: „Voiculescu, Demisia!”
| Foto: digi24.ro

Deputaţii PSD au venit, luni, la Parlament cu pancarte negre, pe care scrie cu alb „Voiculescu, demisia”, considerându-l responsabil pe ministrul Sănătății de gestionarea situaţiei după incendiul de la Institutul „Matei Balş”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Deputatul Mihai Fifor a spus că este necesar ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să vină în Parlament şi „să dea socoteală”, iar până la acel moment, parlamentarii PSD îi cer demisia.

„Nu cred că e român în ţara asta care să nu realizeze ceea ce s-a întâmplat şi care să nu sesizeze că cel chemat să ia măsurile necesare în perioada aceasta foarte-foarte complicată este, probabil, singurul care chiar nu ştie ce are de făcut şi chiar nu are nicio legătură cu zona aceasta. Cred că este imperios necesar ca cel are preia un portofoliu de felul acesta să ştie ce înseamnă un spital, să ştie ce înseamnă sistemul sanitar şi să poată să ia măsurile în consecinţă, motiv pentru care noi ne-am dori să îl vedem pe domnul Voiculescu în Parlament. Am înţeles la Grup că lucrul acesta nu s-a realizat, dar noi vom continua să cerem ca ministrul Voiculescu să vină în faţa Parlamentului şi să prezinte nişte explicaţii, timp în care noi îi cerem demisia”, a spus Fifor, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă îi cere explicaţi şi fostului manager de la „Matei Balş”, prof. Adrian Streinu Cercel, în prezent senator PSD, Fifor a spus că totul va fi public după anchetele instituţiilor abilitate.

„Eu cred că dacă la Balş au fost nereguli şi lucrul acesta va rezulta în urma unor cercetări făcute de instituţiile abilitate, lucrurile acestea se vor spune, vor fi lucruri publice. A da vina pe fosta conducere e un pic peste mână”, a răspuns Fifor.

Întrebat despre demersul social-democraţilor, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că „misiunea Opoziţiei este aceea de a critica orice chestiune care apare”.

„Din punctul meu de vedere cred că trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, trebuie identificate responsabilităţile, trebuie pedepsiţi vinovaţii pentru această tragedie şi, mai ales, trebuie pus în practică planul de măsuri care rezultă din aceste evaluări”, a spus Orban.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza