PSD a decis: sprijin total pentru Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb

PSD a decis: sprijin total pentru Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb
Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Ioan Munteanu, a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanent, că decizia este de sprijin total în cazul colegelor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, cărora colegii le-au cerut să nu demisioneze.

"Am ascultat colegele. Concluzia a fost că au respectat prevederile legilor în vigoare şi că se consideră nevinovate. După intervenţiile unor colegi, decizia a fost de sprijin total. Le-au solicitat să nu demisioneze din funcţie şi le vom susţine", a declarat Munteanu.

Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD a fost convocat pentru luni, ora 11:00, la sediul central al formaţiunii, pentru a analiza şi lua o decizie politică referitoare la situaţia vicepremierului Sevil Shhaideh şi a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Social-democraţii au analizat situaţia creată de punerea sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie a vicepremierului Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina", dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

„E un al doilea atac violent la o altă putere a statutui, un atac violent la guvern. Noi discutăm aici despre emiterea unei hotarâri de guvern, care face parte din cele câteva sute sau mii care au fost adoptate în România şi anume transfer de proprietate din domeniul public în domeniul public, pe cinci ani. Noi discutăm despre un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un consiliu judeţean", spunea liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, la Antena 3, duminică seara.

Comenteaza