PSD acuză presiuni asupra unui membru al său dintr-o secție de votare

PSD acuză presiuni asupra unui membru al său dintr-o secție de votare

Unui membru al PSD dintr-o secție de votare din județ i-a fost solicitată semnarea în alb a proceselor verbale, acuză conducerea filialei clujene a grupării politice.

"În secția de votare nr. 302, din comuna Aiton, președintele secției de votare a înmânat procesele verbale privind consemnarea rezultatului votării la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, membrilor secției de votare, în vederea semnării acestora în alb.

Această solicitare contravine dispozițiilor legale, respectiv prevederilor art. 96, alin. 2, din legea 208/2015. Potrivit legii menționate, procesele verbale se semnează la încheierea procesului de vot, ulterior numărării buletinelor de vot, respectiv consemnării rezultatelor.

Reprezentantul PSD din secția de votare menționată a refuzat semnarea proceselor verbale, depunând o întâmpinare în acest sens. Ca urmare a acestui fapt președintele secției de votare și locțiitorul acestuia au început să exercite presiuni asupra reprezentantului PSD.

Întrucât solicitarea unui proces verbal în alb este ilegală, incidentul mai sus-menționat a fost sesizat Biroului Electoral Județean Cluj", conform PSD Cluj. 

Comenteaza