PSD anunță o moțiune de cenzură. “Acest guvern toxic trebuie să plece acasă”

PSD anunță o moțiune de cenzură. “Acest guvern toxic trebuie să plece acasă”
| Foto: rfi.ro

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Ludovic Orban, din cauza "situației dezastruoase în care a ajuns România".

PSD-iștii consideră că Guvernul liberal este vinovatul principal pentru situația economică a României și pentru problemele cauzate de pandemia de COVID-19.

„Singurul responsabil pentru situaţia dezastruoasă a Romaniei din acest moment, atât din punct de vedere pandemic, cât şi din punct de vedere economic, este Guvernul Orban.

E inutil probabil să le cerem demisia lor, să cerem demisia miniştrilor, să cerem să fie demisă şefa DSP din Bucureşti. Vom lua măsuri, astfel încât, în cel mai scurt timp, printr-o moţiune de cenzură, acest Guvern toxic să plece acasă”, a spus Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă, susţinând că premierul Ludovic Orban e „un accelerator de pandemie”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, conform Agerpres.

Romașcanu: „După trecerea moțiunii putem propune președintelui: un premier, un nou guvern și un program economic”

 „Starea de alertă a fost un argument de a amâna depunerea unei moţiuni de cenzură, având în vedere că nu era firesc să facem un asemenea gest politic, dar faptul că vine data de 1 august, când trebuie dublate alocaţiile, anunţurile constante de încălcare a legii pensiilor ne vor face ca, în foarte scurt timp, să depunem această moţiune, chiar dacă este stare de alertă.

Suntem capabili ca, până la trecerea moţiunii, să putem prezenta preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic pentru această perioadă”, a mai declarat Lucian Romaşcanu.

PNL e responsabil, potrivit acestuia, că de două ori România a fost lăsată fără cadru legislativ necesar luptei cu pandemia.

Romaşcanu a mai spus că dotarea cu echipamente de protecţie a fost târzie, iar echipamentele au fost insuficiente şi că nicio mască de protecţie nu a ajuns la persoanele defavorizate, în ciuda legislaţiei pe această temă.

El a făcut referire şi la "promovarea incompetenţei". "Ştim cu toţii cum au promovat în funcţia de directori de spitale ciocli şi chelneri, cum în funcţia de şefi ai DSP-urilor au promovat politruci", a mai susţinut Romaşcanu.

Comenteaza