PSD cere Guvernului Orban să prezinte urgent o strategie pentru redeschiderea școlilor

PSD cere Guvernului Orban să prezinte urgent o strategie pentru redeschiderea școlilor

Social-democrații atrag atenția că închiderea școlilor din România riscă să compromită total educația elevilor și agravează inegalitățile sociale dintre elevii din țara noastră. O confirmă un raport prezentat, joi, de către Comisia Europeană. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Închiderea școlilor din România riscă să compromită total educația elevilor și agravează inegalitățile
sociale dintre elevii din țara noastră - o confirmă un raport prezentat, joi, de către Comisia Europeană", precizează PSD.

Social-democrații spun că, în acest moment Guvernul României are o sarcină foarte importantă, aceea "de a ne spune dacă mai suntem membrii în UE și dacă reglementările Europene mai sunt valabile pentru țara noastră".

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, spune că a închide școlile și a păstra un "învățământ care mărește decalajele între copii, cu precădere între mediul urban și rural - căci în acest moment abandonăm peste 1 milion de copii din mediu rural, îi scoatem din sistemul de învățământ -este o crimă pe care guvernul și-o asumă în acest moment".

”Ministerul Educației nu a făcut nimic în această vară pentru a recupera pierderile sau pentru formarea profesorilor, în plus, nici s-a realizat nici un fel de plan curricular de adaptare la învățământul online.
Dacă urmărim statisticile, România se află pe ultimul loc în ceea ce privește competența digitală.
Avem 52.000 de familii care, în momentul actual, nu dispun de curent electric ș i 30% se află aproape de cel mai mare grad de sărăcie. Pentru a funcț iona învăț ământul hibrid în România este necesară distribuirea de tablete către familiile defavorizate. Deș i până în acest moment au fost distribuite aproximativ 60.000 de tablete numărul acestora este insuficient pentru învățământul online.

În urma deciziilor luate de guvern scade din ce în ce mai mult egalitatea de șanse. Deș i nu s-a demonstrat că instituț iile de învățământ sunt focare de infecț ie acestea rămân închise.
Cerem guvernului să prezinte urgent o strategie pentru redeschiderea școlilor, având în vedere asigurarea egalității de șanse, căci în acest moment abandonăm peste 1 milion de copii din mediu rural, îi scoatem din sistemul de învățământ.

PSD a propus încă de la începutul anului școlar testarea masivă a cadrelor didactice, a elevilor și a
părinților acestora, pentru a neutraliza posibilitatea ca în ș coli să se creeze focare. A închide școlile și a
păstra un învățământ care mărește decalajele între copii, cu precădere între mediul urban și rural este o crimă pe care guvernul ș i-o asumă în acest moment.

Stimați guvernanți, haideți să fim europeni dacă în fiecare zi vorbim despre asta!
Poate contează ce spune Comisia Europeană dacă nu contează ce vă spunem noi, profesori sau  Beneficiari ai sistemului de învăț ământ”, a declarat Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza