PSD Cluj acuză: "Centura centurii" nu are autorizaţie de construcţie

PSD Cluj acuză:
Membrii PSD Cluj spun că lucrările la centura de ocolire a Clujului este un eșec din punct de vedere tehnic. "Centura centurii" nu are autorizaţie de construcţie.

Senatorul PSD Cluj, Alexandru Cordoş, susține că lucrările la centura de ocolire Vâlcele-Apahida reprezintă un "eșec tehnic" şi spune că iarna, din cauza înzăpezirii, în vârfurile de pantă se vor crea blocaje.

Cordoş se declară "revoltat" de faptul că breteaua de ocolire a centurii a fost construită fără autorizație, fiind acoperită cu un strat de asfalt provizoriu și că circulația pe această porțiune a fost permisă.

"Din data când a fost emisă autorizaţia de către Agenţia Regională de Protecţie a Mediului, au fost efectuate o mulţime de modificări faţă de proiectul şi documentaţia prezentată pentru autorizare, inclusiv defrişarea unor suprafeţe mai mari, alunecări de teren ca o consecinţă a defrişărilor masive şi a efecturăii defectuoase a prospecţiunilor geotehnice", a arătat Cordoş. El adaugă că de atunci au fost emise peste 600 de dispoziţii de şantier care au modificat "substanţial" proiectul iniţial.

"Pantelimon a recunoscut că a continuat lucrările suplimemtare fără a organiza o licitație, iar acest lucru reprezintă o mare ilegalitate", au mai adăugat reprezentanții PSD.

Răspunsul pe care l-a acordat Garda de Mediu Cluj referitor la breteaua centurii de ocolire a a constat în faptul că această bretea a fost o soluţie temporară de acces a utilajelor pentru remedierea zonei afectate, în prezent zona fiind reabilitată. 

Comenteaza