PSD: conflictul dintre Primărie şi E.On Gaz, praf în ochi; soluţia e un tunel subteran sub fiecare stradă, ca în Occident

PSD: conflictul dintre Primărie şi E.On Gaz, praf în ochi; soluţia e un tunel subteran sub fiecare stradă, ca în Occident
Conflictul dintre Primăria Cluj-Napoca şi distribuitorul de gaze E.On Gaz, care a spart carosabilul în acest an de cel puţin 500 de ori în oraş, ar fi doar "o scuză prin care administraţia portocalie să justifice calitatea proastă a asfaltărilor", iar E.On Gaz ar fi doar un "ţap ispăşitor", crede vicepreşedintele PSD Cluj, Aurelia Cristea.

Ea spune că în oraş gropile din carosabil "se acoperă cu puţin pământ peste care se pune şi un strat de asfalt, iar consecinţa este că doar în câteva săptămâni acea groapă reapare".

„Noi considerăm că nu este o soluţie să tot amendezi cu amenzi simbolice diverse firme de casă care apoi oricum îşi recupereaza banii din lucrările încredinţate. Soluţiile sunt fie schimbarea cadrului legislativ, fie găsirea unei alte variante tehnice. În plus, amenzile sunt subiective şi nu acoperă costurile reale ale pagubelor provocate de spargerile repetate ale străzilor", a spus Cristea. Aceasta adaugă că soluţia ar fi "un tunel subteran sub fiecare stradă", care să conţină toate reţelele de utilităţi - apă, canalizare, gaz, telefon, energie electrică, televiziune sau internet.

"În acest fel, s-ar reduce aproape la zero daunele provocate în cazul unei intervenii la aceste reţele, iar în plus s-ar putea transfera în subteran toate cablurile care încărca acum stâlpii şi strică aspectul oraşului. investiţia iniţială este mare, dar se amortizează în timp şi transformă radical un oraş, într-o metropolă", a spus aceasta.

Comenteaza