PSD: Decizia finală cu privire la pensiile speciale se va lua la nivelul coaliţiei

PSD: Decizia finală cu privire la pensiile speciale se va lua la nivelul coaliţiei
sigla psd

Social-democraţii au precizat marţi că grupul de lucru format din miniştrii care gestionează pensii speciale va propune un set de amendamente care să transpună recomandările Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene în privinţa acestor pensii, iar decizia finală va fi luată în coaliţia de guvernare.

"Referitor la reforma pensiilor speciale lucrurile sunt cât se poate de simple. Grupul de lucru, format din miniştrii care gestionează pensii speciale, va propune un set de amendamente care să transpună recomandările Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene în această chestiune. România nu îşi permite să rateze fondurile europene din PNRR din cauza pensiilor speciale", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PSD.

Potrivit sursei citate, miniştrii care gestionează pensii speciale vor veni cu o formulă care să reducă ponderea în PIB a acestor pensii şi care să asigure echitatea faţă de sistemul de contributivitate.

"Toate ministerele care au în plată pensii de serviciu vor face propuneri şi le vor integra într-un singur set de amendamente, pentru a fi atinse obiectivele convenite cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi Comisiei Europene: creşterea treptată a vârstei de pensionare a beneficiarilor de pensii de serviciu până la nivelul stabilit în sistemul contributiv, nicio pensie de serviciu nu va fi mai mare decât salariul din perioada de activitate, acordarea pensiei de serviciu doar celor care au îndeplinit cel puţin 20 de ani de activitate în profesiile pentru care e prevăzut acest beneficiu, restrângerea condiţiilor de pensionare anticipată pentru beneficiarii de pensii de serviciu, astfel încât situaţiile de acest gen să fie cu totul excepţionale. Decizia finală se va lua la nivelul coaliţiei", mai spun social-democraţii.

Comenteaza