PSD, în şedinţă. Se decide soarta lui Toader

PSD, în şedinţă. Se decide soarta lui Toader

Grupul social-democraţilor din Camera Deputaţilor se întruneşte la 11.30, înaintea votului moţiunii simple a Opoziţiei la adresa lui Tudorel Toader, care va fi dat de la ora 12.00, au declarat surse politice.

Deşi încă nu a luat o decizie, PSD este posibil să opteze să rămână în sala de plen şi să nu dea vot la moţiunea simplă sau voteze împotrivă, au explicat sursele citate, potrivit Mediafax.

Deputaţii vor vota miercuri, de la ora 12.00, moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader, după ce aceasta a fost dezbătută în plenul de marţi. Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţie la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că deputaţii partidului pe care îl conduce nu vor susţine la vot moţiunea.

Deputaţii au dezbătut, marţi, moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei. Tudorel Toader a ajuns la dezbaterea din plen imediat după şedinţa de Guvern unde a fost modificată OUG 7 pe legile justiţiei.

Executivul a adoptat, marţi, proiectului pentru modificarea OUG 7, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Ulterior, Tudorel Toader a anunţat că actul normativ conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.

Comenteaza