News alert PSD-iştii, buni la toate! De la Mediu, la Fonduri Europene ... acum la Educaţie

PSD-iştii, buni la toate! De la Mediu, la Fonduri Europene ... acum la Educaţie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale a lui Valentin Popa. De asemenea, a acceptat numirea unui ministru interimar al Educaţiei Naţionale.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 2 octombrie 2018, următoarele decrete: Decret pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Valentin Popa, ministrul educaţiei naţionale şi Decret pentru desemnarea doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, ca ministru interimar al educaţiei naţionale”, a anunţat Admnistraţia Prezidenţială printr-un comunicat de presă

Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei. Decizia lui Valentin Popa a venit după ce UDMR i-a reproşat că a introdus în ordonanţa privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor o prevedere potrivit căreia orele de Limba şi literatura Română sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

A condus trei ministere 

În 1994, Rovana Plumb s-a înscris în Partidul Democrației Sociale din România (PDSR). În 2000, ea a devenit membră a Partidului Social-Democrat (PSD), partid rezultat din fuziunea PDSR cu PSDR. În 2003, a devenit secretar-general al Organizației de Femei Social-Democrate (OFSD). La alegerile parlamentare din 2004, a obținut un mandat de deputat de Vâlcea. În 2005, a fost aleasă președintele OFSD. În 2007, și-a dat demisia din Parlament, a fost înlocuită de deputatul Vasile Bleotu și a obținut un mandat de deputat în Parlamentul European, fiind realeasă în 2009.

  • Ministru al fondurilor europene 

    Funcție asumată - 28 ianuarie 2018
    În funcție 23 februarie 2017 – 12 octombrie 2017
  • Ministerul Muncii și Justiției Sociale (România)

                 În funcție 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015

  • Ministru al mediului și schimbărilor climatice 

                 În funcție 7 mai 2012 – 5 martie 2014

Acuzații de corupție

La data de 22 septembrie 2017, DNA a transmis procurorului general al P.I.C.C.J, în vederea sesizării Camerei Deputaților, formularea cererii de urmărire penală față de Rovana Plumb sub acuzația de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu. Ea este suspectată că ar fi inițiat și promovat Hotărîrea de Guvern 858/2013, cu încălcarea normelor în vigoare, fapt ce a sprijinit trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăți comerciale.

Comenteaza