PSD: Nokia a plecat din Jucu din cauza infrastructurii proaste a României

PSD: Nokia a plecat din Jucu din cauza infrastructurii proaste a României
PSD dă vina pe infrastructura proastă a României ca motiv pentru plecarea Nokia din România şi închiderea fabricii de telefoane mobile Nokia din comuna clujeană Jucu.

„Plecarea Nokia din România are o strânsă legătură cu nerealizările legate de infrastructura de transport din regiunea Transilvania, în speţă: nefinalizarea terminalului cargo, precum şi extinderea şi modernizarea pistei pentru a asigura decolarea şi aterizarea aeronavelor mari, de marfă; închiderea terminalului de containere al CFR Marfă, de la Someşeni; nefinalizarea sistemului de centuri ocolitoare şi acces rapid către autostrada Transilvania; nefinalizarea autostrăzii Transilvania, care trebuia să fie pusă în funcţiune pe traseul Cluj - Borş în iunie 2009", arată senatorul Sorin Bota, cel care face parte din „departamentul de transporturi şi infrastructură" al PSD.


Acesta subliniază că şi măsurile fiscale luate de guvern au stat la baza plecării Nokia: „măsurile au condus la costuri suplimentare de funcţionare a companiei în România şi au determinat luarea unei decizii, printr-o analiză simplă a acţionarilor acestei companii, văzând că nu este rentabil să menţină fabrica deschisă având asemenea costuri ridicate, în actualele condiţii de concurenţă şi criză internaţională". Bota mai spune că problemele „puteau fi negociate" în urmă cu un an.

Amintim, grupul finlandez Nokia a anunţat joi că îşi restructurează reţeaua de fabrici de telefoane mobile din lume. Singura care va fi închisă, însă, este cea din Jucu. Aceasta va funcţiona până la sfârşitul acestui an, iar angajaţii vor primi trei salarii compensatorii. Aproape 2.000 de clujeni sunt afectaţi direct de această măsură, număr la care se adaugă şi cei care lucrau indirect pentru fabrica de telefoane - firma de transporturi, cea de catering şi altele. PSD Cluj-Napoca a anunţat că organizează un protest împotriva deciziei Nokia, mâine în faţa Palatului Administrativ.

Comenteaza