PSD nu renunță la moțiunea de cenzură. Cazanciuc: „Imediat ce avem semnăturile, o vom depune”

PSD nu renunță la moțiunea de cenzură. Cazanciuc: „Imediat ce avem semnăturile, o vom depune”

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat joi că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă imediat ce vor fi adunate toate semnăturile necesare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Imediat ce o să avem semnăturile, angajamentele asumate de parteneri; moţiunea de cenzură trebuia depusă ieri pentru că fiecare zi cu acest Guvern, din păcate, înseamnă pentru poporul român un cost, un cost pe sănătate, un cost pe economie.

De ieri trebuia depusă moţiunea de cenzură, dar trebuie să adunăm toate semnăturile, toate forţele care vor să scape de acest Guvern cât mai curând posibil”, a spus Cazanciuc înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, potrivit Agerpres.

El a susţinut că sunt adunate aproape toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat convins marţi seara că Guvernul Orban va fi demis prin moţiune de cenzură, susţinând că şi USR va vota un astfel de document.

"Oricum cade la moţiune. (...) Chiar dacă mă înţeleg eu sau nu mă înţeleg cu Victor Ponta, poate Victor Ponta să nu voteze această moţiune, că dacă nu o votează înseamnă că blatul de la Bucureşti există. Cine din forţele politice acum îşi permite să nu voteze moţiunea de cenzură? Eu sunt ferm convins că şi USR o va vota", a spus Ciolacu la TVR1, arătând că pentru moţiunea de cenzură există 202 voturi din partea PSD.

Miercuri, Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că formațiunea sa politică nu va vota moțiunea de cenzură, deoarece nu este oportună în acest moment, altele fiind problemele acum.

Cazanciuc susține că este nevoie de un congres PSD

Robert Cazanciuc a fost întrebat dacă înainte de depunerea moţiunii de cenzură ar trebui organizat un congres al PSD.

„Cu siguranţă trebuie un congres, cât se poate de repede, în condiţii sanitare, care să permită organizarea.

Poate să fie un mixt de un număr de oameni care pot să rămână într-o sală în siguranţă cât va fi posibil, probabil şi o formulă combinată de vot de la distanţă, în aşa fel încât să asigurăm o dezbatere reală, o participare cât mai largă a membrilor PSD, dar toată lumea să ştie că se află în siguranţă”, a mai spus social-democratul.

Acesta a mai spus că este nevoie de un congres pentru a stabiliza conducerea partidului și de a aduna toate energiile în jurul unei singure echipe.

„Vedeţi că este nevoie de o poziţie foarte fermă, e nevoie să dăm jos acest Guvern cât mai repede posibil şi pentru acest lucru este nevoie ca toate energiile să stea în spatele unei echipe”, a adăugat Cazanciuc.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza