PSD: Primăria nu le-a oferit fermierilor condiţii ca să vândă în piaţa volantă din Unirii

PSD: Primăria nu le-a oferit fermierilor condiţii ca să vândă în piaţa volantă din Unirii
După ce primarul din Cluj-Napoca a anunţat ieri că mută piaţa volantă de legume din centrul Clujului, de săptămâna viitoare, PSD Cluj arată astăzi, la cinci zile după eveniment, că Primăria nu le-a oferit condiţii fermierilor care şi-au expus produsele.

"Dacă avem pretenţia de a fi Capitală Culturală Europeană, trebuie ca tot ceea ce facem să aibă un standard şi să ducem proiectele la bun sfârşit. Nu putem la nesfârşit să venim cu iniţiative de tipul piaţă volantă în centrul istoric şi să dăm Germania drept exemplu, în condiţiile în care nu le oferim micilor producători condiţiile necesare expunerii produselor, ci îi obligăm să vândă din portbagaj", au declarat astăzi reprezentanţii PSD Cluj.

Evaluarea Clujului pentru candidatura de Capitală Culturală Europeană începe în 2013. "În Cluj-Napoca avem nevoie pe lângă stadion şi sală polivalentă şi de o planificare integrată a proiectelor legate de pieţe, parcări, filarmonică, aeroport, obiective culturale etc. iar autorităţile trebuie să se consulte cu cetăţenii, liderii de opinie, oamenii de cultură, cât şi cu mediul de business pentru un proiect în beneficiul tuturor", mai arată reprezentanţii partidului.

Piaţa volantă de legume organizată sâmbătă dimineaţa în piaţa Unirii din Cluj-Napoca a dinamitat relaţiile dintre UDMR şi PDL pe plan local, iar formaţiunea maghiară a rupt protocolul de colaborare cu partidul. Primăria a anunţat ieri că va muta piaţa volantă, de săptămâna viitoare, în parcarea de la Sala Sporturilor.

 

Comenteaza