PSD, primul partid înscris şi în bătălia pentru consiliul local

PSD, primul partid înscris şi în bătălia pentru consiliul local
Social-democraţii clujeni s-au ambiţionat şi au reuşit să fie primii înscrişi oficial atât în competiţia electorală pentru consiliul judeţean, cât şi pentru consiliul local. Tot primul înscris în cursă a fost şi candidatul de primar susţinut de PSD, independentul Octavian Buzoianu.

În fapt, prima listă de candidaţi pentru Consiliul Local Cluj-Napoca înregistrată la Biroul Electoral Municipal (BEM) a aparţinut alianţei electorale PSD-ALDE, alianţă de uz exclusiv municipal, în restul judeţului cele două formaţiuni politice alegând să participe separat la alegerile din 5 iunie. Singurul element notabil al evenimentului l-a reprezentat întârzierea de 45 de minute faţă de ora anunţată, „vinovate" fiind manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Floriilor. Pentru a ţine membrii BEM şi reprezentanţii presei „în priză" până la sosirea întregului alai, a fost trimis în avangardă ateul declarat Horia Nasra.

În condiţiile în care, potrivit şefului interimar al organizaţiei municipale a PSD, Dan Morar, „combinata" PSD-ALDE mizează pe 12 locuri eligibile, iar trei dintre primele 12 poziţii (adică 25%) sunt ocupate de candidaţi femei, se poate spune că lista de candidaţi pentru consiliul local este ceva mai generoasă cu reprezentantele sexului frumos decât cea pentru consiliul judeţean, unde exista o singură candidată între primii 13. Totuşi, nici această listă nu respectă cota minimă de gen de 30% auto-impusă de social-democraţi la nivel naţional. Pe întreaga listă sunt 12 candidate din 34, adică 35,3%.

Deşi este cap de listă şi preşedinte al PSD Cluj-Napoca, Morar nu are nici pe departe garantată susţinerea PSD pentru o eventuală funcţie de viceprimar. "N-am stabilit încă asta, mai e vreme până acolo. Vom vedea atunci", a spus preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan.

Lista candidaţilor PSD-ALDE pentru Consiliul Local Cluj-Napoca

1. Dan Ioan Morar
2. Gabriel Horia Nasra
3. Adrian Mureşan
4. Corina Ecaterina Croitoru
5. Tothfalusi Andras
6. Mihai Drăgoescu
7. Mihnea Simion Stoica
8. Ioan Păcurar
9. Gabriel Mihai Oniga
10. Emil Felician Bodea
11. Melania Gabriela Ciot
12. Gabriela Milaş
13. Carmen Bal
14. Ioan Alin Danci
15. Georgian Sorin Ionescu
16. Dana Pripon
17. Marcel Dîrja
18. Simona Paulukat
19. Mihai Turcu
20. Ciprian Alin Hort
21. Delia Ghiran
22. Diana Tot
23. Diana Laura Mureşan
24. Daniel Dumitru Iancău
25. Carmen Iepure
26. Romulus Călin Blănari
27. Carla Goia
28. Sorin Viorel Mureşan
29. Mircea Iosif Rus
30. Olivier Andrei Borsan
31. Illes Ferencz Sabin
32. Raul Ilieş
33. Marco Romario Pop-Boşca
34. Nina Serdenciuc

 

Comenteaza