Breaking news Social-democrații au propus clujeancă pentru postul de comisar european

Social-democrații au propus clujeancă pentru postul de comisar european
| Foto: mae.ro

Ursula von der Leyen i-ar fi cerut Vioricăi Dăncilă să trimită o femeie drept propunere de comisar. "Aleasa" premierului este din Cluj.

A doua propunere a PSD pentru postul de comisar european, după respingerea Rovanei Plumb, a fost Dan Nica, însă președintele Comisiei Europene s-a arătat nemulțumit, așa că Dăncilă a fost nevoită să facă o a treia propunere de comisar. Numele vehiculat este cel al clujencei Gabrielei Ciot, actual secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, anunță Digi24. 

Aceasta citează surse din cadrul Comitetului Executiv al PSD care au declarat că Von der Leyen i-a cerut lui Dăncilă să îi trimită și o femeie ca propunere de comisar. Gabriela Ciot este membru al PSD Cluj și a fost numită în funcția de secretar de stat pentru afaceri europene, în MAE, pe 20 septembrie 2017.

Ea este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai. De asemenea, este coordonator al Centrului pentru Negocieri Internaționale și Europene al UBB și a secției de Diplomație Culturală (ICD Berlin, filiala Cluj-Napoca).

A obținut un doctorat în relații Internaționale și studii europene în 2012, tot la UBB, și un doctorat în științe ale educației, în 2009, la Universitatea din Gent (Belgia). Ciot s-a format ca expertă în relaţii internaţionale sub coordonarea fostului negociator şef al României cu Uniunea Europeană, Vasile Puşcaş.

Comenteaza