PSD riscă să piardă majoritatea. Senator: "Peste 100 de parlamentari încă nu cunosc disciplina de partid"

PSD riscă să piardă majoritatea. Senator: "Peste 100 de parlamentari încă nu cunosc disciplina de partid"

Întrebat, marţi, dacă excluderile din PSD pot genera pierderea majorităţii în Parlament, senatorul social-democrat Niculae Bădălău a declarat că este nevoie ca noilor colegi să se li se explice mai „intens” regulile din partid.

Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat marţi, la Parlament, că partidul trebuie să aibă un „dialog mai intens” cu cei peste 100 de parlamentari aflaţi la primul mandat care nu cunosc disciplina de partid.

„Singurul lucru care m-ar deranja la pierderea majorităţii şi a guvernării este că nu am putea duce la îndeplinire ceea am promis populaţiei. Atât. Restul, PSD a trecut prin momente extrem de grele. Probabil acum, odată cu înnoirea echipei parlamentare, nu uitaţi că noi cred avem peste 100 de parlamentari la primul mandat, care încă nu cunosc disciplina de partid, nu ştiu regulile într-un partid, nu ştiu să funcţioneze într-o colectivitate, ne-a creat şi ne-a adus aceste neaunsuri. Cred că trebuie un dialog mai intens, explicat şi tinerilor noştri colegi parlamentari ceea ce trebuie să facem”, a declarat Bădălău, potrivit Mediafax.

Senatorul a menţionat că excluderile din partid au fost o decizie „necesară pentru liniştirea partidului”.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la Parlament, că „majoritatea nu se va pierde” după excluderile din PSD.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni la un post TV, referitor la excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu din PSD, că mai mulţi colegi din ALDE sunt îngrijoraţi de faptul ca nu cumva majoritatea parlamentară să fie afectată, lucru care îl preocupă şi pe el.

Comenteaza