Update PSD şi Pro România, la consultări cu preşedintele. Îl propun pe Remus Pricopie ca premier

PSD şi Pro România, la consultări cu preşedintele. Îl propun pe Remus Pricopie ca premier

Klaus Iohannis discută, joi, la Cotroceni, cu liderii de partide, pentru desemnarea unui nou Guvern. PSD şi Pro România au mers în faţa preşedintelui cu propunerea lui Remus Pricopie pentru funcţia de premier.

UPDATE: ”Am luat act din presă de autopropunerea domnului Orban din nou de a fi prim ministru. După ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură nu ştiu cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi prim ministru, vom vedea, nu sunt specialist în Constituţie, dar vom cere lămuriri până să ajungem la un vot în Parlament. Domnul Orban dovedeşte că în continuare nu iese din logica abuzului de putere a ordonanţelor date noaptea fără avize şi a încălcării Constituţiei. Domnul Ludovic Orban ar trebui să respecte Parlamentul şi legile ţării şi mai ales Constituţia” a declarat Marcel Colacu joi, la finalul consultărilor dintre PSD şi şeful statului.

Acesta va precizat că, după ce l-a propus pe Remus Pricopie pentru funcţia de prim ministru, PSD aşteaptă decizia lui Klaus Iohannis.

„Momentan, decizia aparţine preşedintelui României. Preşedintele decide cât de scurtă sau lungă este această criză guvernamentală” a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă ia în calcul o sesizare a CCR în situaţia în care preşedintele îl va propune premier tit pe ludovic Orban preşedintele interimar al PSD a răspuns afirmativ. „Aşteptăm decizia preşedintelui României şi o să venim cu decizia PSD, am convocat deja colegii mei de partid luni, într-o şedinţă” a spus el. Acesta a precizat că PSD are un „plan comun” cu Pro România. 
 
Ciolacu spune că PSD este de acord „cu orice variantă” în ceea ce priveşte organizarea alegerilor, dar „respectând legea şi Constituţia României”. Ciolacu a afirmat că „corect şi constituţional” ca legislaţia electorală şi fie schimbată în perspectiva alegerilor din 2024.

...........................................................................................................................................................

Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a declarat, joi, înaintea consultărilor de la Cotroceni, că partidul pe care îl conduce, împreună cu Pro România au conturat "cea mai mare majoritate parlamentară" în jurul propunerii ca Remus Pricopie să fie nominalizat pentru a forma viitorul guvern.

”Mandatul nostru e foarte clar: avem o propunere de prim-ministru în persoana lui Remus Pricopie. Suntem două forţe politice care susţinem aceeaşi propunere. Cu alte cuvinte, am conturat cea mai mare majoritate parlamentară în acest moment. PSD şi ProRomânia, în acest moment, au numărul cel mai mare de parlamentari conturat în jurul unei singure propuneri”, a declarat Marcel Ciolacu.

PSD şi Pro România îl susţin pe rectorul Remus Pricopie pentru funcţia de premier, a anunţat Marcel Ciolacu, miercuri, în Parlament.

Consultările pentru formarea unui nou guvern de la Cotroceni au început la 12, primii care au discutat cu preşedintele fiind reprezentanţii PNL. Ludovic Orban a fost nominalizat pentru postul de premier din partea partidului. (VEZI DETALII AICI!)

Comenteaza