PSD va depune luni moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban/ „PNL și PSD trebuie să înceteze să se mai joace de-a politica”

PSD va depune luni moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban/ „PNL și PSD trebuie să înceteze să se mai joace de-a politica”
| Foto: digi24.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, miercuri, că partidul pe care îl conduce va depune luni, 17 august, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Ludovic Orban.

„PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetenţa şi hoţia patronată de Guvernul pe care îl conduceţi. Pe 17 august Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia", a afirmat Ciolacu, în plenul Parlamentului, după prezentarea raportului premierului Ludovic Orban.

Ciolacu a afirmat că, după 9 luni de guvernare liberală, România este „o ţară în derivă”.

„Un haos imens cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după 9 luni de guvernare liberală, o ţară în derivă cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic”, a spus Ciolacu.

El a susţinut că „PNL a fost interesat doar de alegeri, furturi şi cât mai multe funcţii pentru rude şi pentru clientela din partid”.

"Domnule Orban, de când v-aţi instalat la putere şi până astăzi nu v-a păsat nici măcar o secundă nici de sănătatea românilor, nici de traiul lor de zi cu zi. Aţi avut o singură obsesie: alegerile anticipate, pentru aţi sacrificat tot, mai puţin dorinţa de a acumula bogăţie şi putere, în timp ce românii erau închişi în case.

Aţi devalizat bugetul României în mod repetat, sute de milioane de euro au ajuns în buzunarele prietenilor şi firmelor de partid, fără transparenţă, fără respectarea legilor, fără competiţie corectă", i-a transmis Ciolacu lui Orban.

Ciolacu l-a mai acuzat pe premierul Orban că „a sabotat cu bună ştiinţă sănătatea românilor”.

Reacția liberalilor

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri în Parlament că în România numărul cel mai mare de infectări cu COVID-19 a fost înregistrat în perioada în care Guvernul nu a avut la dispoziţie o legislaţie privind carantina şi izolarea, după decizia Curţii Constituţionale, şi, în paralel, au fost introduse gradual măsurile de relaxare.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a afirmat miercuri că majoritatea PSD - ALDE – PRO România a sabotat „în mod deliberat” Guvernul Orban de la nivel parlamentar.

O reacție pe acest subiect a avut și deputatul USR, Cătălin Drulă, care a declarat în plenul Parlamentului, că PSD şi PNL trebuie să înceteze „să se mai joace de-a politica, în timp ce România se confruntă cu probleme sistemice acumulate în 30 de ani”.

Comenteaza