PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii. Orban: Încearcă să ne copieze. În trei ani de guvernare putea să le majoreze

PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii. Orban: Încearcă să ne copieze. În trei ani de guvernare putea să le majoreze

Premierul Ludovic Orban a declarat, referitor la intenția PSD de a depune un proiect de lege pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, că PNL a fost cel care le-a majorat.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Ştiţi foarte bine că PNL a majorat alocaţiile pentru copii, aproape le-a dublat. De asemenea PNL a înaintat proiectul de lege de indexare anuală, de creştere practic a cuantumului alocaţiilor pentru copii. (...) Eu cred că este suficient. Sigur că acuma PSD încearcă să ne copieze. Cred că această competiție va fi înțeleasă așa cum trebuie de toți românii. PSD a fost trei ani la guvernare. PSD putea, în trei ani de guvernare, să majoreze alocațiile pentru copii. Cu toate astea, alocațiile pentru copii au fost majorate de PNL. Orice fac acuma arată că n-au fost în stare timp de trei ani de guvernare să facă absolut nimic decât să facă praf bugetul, să declanșeze cheltuieli nesăbuite, să sifoneze banul public, să-și angajeze rudele, pilele și toți neisprăviții în administrația publică, iar acum încearcă să mai obțină încrederea oamenilor venind cu inițiative populiste, pentru care nu există niciun fel de suport bugetar”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat ce crede despre faptul că PSD vrea dublarea alocaţiilor pentru copii şi dacă astfel ar creşte deficitul bugetar.

Marcel Ciolacu a declarat că are impresia că Guvernul ar vrea să îşi asume răspunderea pe bugetul de stat. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că PSD vrea dublarea alocaţiilor copiilor şi va amenda legea bugetului, la fel cum a făcut PNL anul trecut.

„Din discursul premierul am dedus că doreşte să vină şi cu asumare pe bugetul de stat. Noi ne menţinem părerea că este cea mai importantă lege anuală care trebuie dezbătută în Parlament şi ne menţinem părerea că trebuie să vină cu ea în Parlament, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament.

Liderul interimar al PSD a adăugat că social-democraţii vor avea amendamente la legea bugetului pe anul viitor, printre care dublarea alocaţiilor copiilor. Dacă vor fi respinse amendamentele, PSD va avea un proiect de lege în acest sens.

„Oricum, dacă nu vin în Parlament, asta nu înseamnă imposibilitatea PSD de a veni cu propuneri legislative de modificare a bugetului de stat. Deja am hotărât să venim cu o lege pentru dublarea alocaţiilor copiilor, deoarece acest lucru anul trecut acelaşi lucru l-a făcut şi PNL şi nu cred că au ceva împotriva ca PSD să vină anul acesta cu aceleaşi amendamente”, a conchis Ciolacu, potrivit Mediafax.

Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

Guvernul anterior a adoptat o ordonanţă de urgenţă care stabileşte ca alocaţia de stat să fie de 300 lei pentru copii în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta întreb 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza