Putin, atac la oligarhii ruși: "Nu pot trăi fără stridii sau așa-zisele libertăți de gen. Astfel de oameni își pot vinde propria mamă"

Putin, atac la oligarhii ruși: "Nu pot trăi fără stridii sau așa-zisele libertăți de gen. Astfel de oameni își pot vinde propria mamă"

Preşedintele rus, Vladimir Putin, spune că "occidentul va încerca să se bazeze pe aşa-zisa coloană a cincea, pe trădătorii naţionali", referindu-se la ruşii pro-occidentali, "care își câștigă banii aici, dar trăiesc acolo".

"Occidentul va încerca să se bazeze pe aşa-zisa coloană a cincea, pe trădătorii naţionali, pe cei care câştigă bani aici, cu noi, dar locuiesc acolo. Şi când spun «trăiesc acolo», nu mă refer în sensul geografic al cuvântului, ci la mentalitatea lor, la conştiinţa lor sclavă", a spus Putin în cadrul unui discurs televizat, conform CNN.

Termenul "a cincea coloană" se referă de obicei la simpatizanţii inamicului şi are originea în perioada Războiului Civil Spaniol, scrie News.ro.

"Nu-i condamn deloc pe cei care au o vilă în Miami sau pe Riviera Franceză, care nu se pot lipsi de foie gras, stridii sau așa-zisele libertăți de gen. Dar nu asta este problema. Și, repet, în faptul că mulți dintre acești oameni, prin însăși natura lor, sunt localizați mental tocmai acolo, și nu aici, cu oamenii noștri, nu cu Rusia. Și acesta este, în opinia lor, un semn de apartenență la o castă superioară, la o rasă superioară. Astfel de oameni își pot vinde propria mamă, atâta timp cât li se permite să stea pe holul acestei cele mai înalte caste. Și vor să fie ca ea, imitând-o în toate felurile posibile", a transmis liderul rus poporului.

Comenteaza