Radu Moisin: „Industria românească trebuie salvată!” / Ce propune deputatul clujean

Radu Moisin: „Industria românească trebuie salvată!” / Ce propune deputatul clujean

Radu Moisin, deputat PNL Cluj, propune plafonarea prețului energiei electrice la 1 leu/kwh și în cazul industriei mari din România, din toate domeniile de producție.

Potrivit parlamentarului liberal, față de acum un an de zile, prețul mediu al energiei electrice s-a triplat pentru agenții economici.

Industria românească trebuie salvată!

Săptămâna trecută, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 119/2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei a ajuns la Camera Deputaților și urmează să fie dezbătută în cadrul comisiilor și mai apoi, în plen.

Am inițiat și depus astăzi un amendament la acest Proiect de Lege (Plx nr. 551/2022) alături de câțiva colegi din PNL, Bota Calin Ioan, Cristina Burciu, Mircea Rosca, Sorin Năcuță, Robert Sighiartau, specialiști în economie și finanțe. Astfel, propun plafonarea prețului energiei electrice la 1 leu/kwh și în cazul industriei mari din România, din toate domeniile de producție! Față de acum un an de zile, prețul mediu al energiei electrice s-a triplat pentru agenții economici!

Dacă va fi adoptat, amendamentul pe care l-am propus va preveni un dezastru economic provocat de prețurile la energia electrică și, mai ales, va salva sute de mii de locuri de muncă și întreaga economie națională”, a transmis Radu Moisin, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza