Radu Moisin vrea schimbarea modului de acordare a ajutorului pentru încălzirea cu combustibili solizi: „Să se dea o dată, la începutul iernii”

Radu Moisin vrea schimbarea modului de acordare a ajutorului pentru încălzirea cu combustibili solizi: „Să se dea o dată, la începutul iernii”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Pe lângă ajutorul de încălzire a locuinței, familiile și persoane singure cu venituri mici pot beneficia de un supliment pentru energie, în sumă fixă, acordat lunar, pe tot parcursul anului, în funcție de sursele de energie utilizate. În cazul consumului de combustibili solizi suma este de 20 de lei/lună.

Deputatul liberal Radu Moisin propune ca suma să fie acordată doar o dată, la începutul sezonului rece.

Recent am depus o inițiativă legislativă privind ajutorul pentru încălzirea cu combustibili solizi însemnând lemne și cărbune, care se acordă până acum, în fiecare lună, câte 20 de lei. Dar costurile de distribuție a ajutorului de 20 de lei pe lună de familie sunt mult mai mari în comunele mai ales cele răsfirate, răspândite teritorial.

Eu am propus prin inițiativa legislativă semnată de mai mulți colegi din PNL, care acum este la Senat, ca acest ajutor să fie acordat o dată pe an, la începutul sezonului rece. Lumea să-și facă stocuri suficiente de lemne, cât se poate din acea sumă. Aceasta sumă este un supliment, pe lângă ajutorul social. Deci nu este singura formă de ajutor. Suma să se dea la începutul iernii pentru achiziția de lemne sau cărbune”, a afirmat deputatul PNL Cluj.

Comenteaza