Raluca Turcan a fost aleasă preşedinte interimar al PNL. Cine îi va face concurenţă la viitorul Congres

Raluca Turcan a fost aleasă preşedinte interimar al PNL. Cine îi va face concurenţă la viitorul Congres
Raluca Turcan a fost aleasă preşedintele interimar al PNL, în unanimitate, au precizat surse din partid.

UPDATE Tensiuni în forul de conducere al PNL

Şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) a fost marcată de tensiuni, mai mulţi membri ai fostului PDL părăsind sala, nemulţumiţi de propunerile care au fost făcute iniţial pentru postul de secretar general interimar, scrie mediafax.ro.

Teodor Atanasiu a fost contestat în BPN, invocându-se scorul mic pe care l-a obţinut la Buzău, la alegerile din 11 decembrie, iar pe fondul tensiunilor, aripa vechiului PDL a fost invitată să formuleze o propunere.

După ce mai mulţi membri ai fostului PDL au plecat, neţinând cont de îndemnul Ralucăi Turcan care le spunea: "Nu părăsiţi sala!", s-a anunţat o pauză de cinci minute. După terminarea pauzei, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a fost votat ca secretar general interimar. Funcţia de secretar general al PNL a fost deţinut până de curând de către Ilie Bolojan.

UPDATE

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a anunţat la şedinta conducerii formaţiunii liberale că va candida la preşedinţia PNL, la congresul de anul viitor, anunţul fiind primit cu aplauze de către colegii săi, au spus, pentru Mediafax, surse liberale. Alţi doi lideri ai PNL şi-au anunţat intenţia de a candida la şefia partidului. Răducu Filipescu, liderul PNL Călărași, este unul dintre cei mai performanți.

Acesta a spus că "am tăcut prea mult în ultimii doi ani" și a afirmat că PNL trebuie să redevină un partid liberal cu adevărat, potrivit stiripesurse.ro. Conform aceleeaşi surse, un alt candidat la șefia partidului ar fi Ludovic Orban, cel care a spus că are o decizie luată, dar nu o va anunța decât după ce își rezolvă problemele în instanță.

Turcan a declarat, în şedinţa BPN, că vine pe un rezultat bun, un rezultat de echipă în Sibiu, "cu oameni noi şi profesionişti, cu respectarea criteriilor de integritate", potrivit surselor citate. Principala responsabilitate a preşedintelui interimar va fi organizarea congresului, la care va fi aleasă o conducere cu puteri depline, programat pentru începutul anului viitor.

Teodor Atanasiu şi preşedintele filialei PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, au fost propuşi pentru funcţia de secretar general, urmând ca BPN al PNL să decidă care dintre cei doi vor ocupa funcţia deţinută până de curând de Ilie Bolojan, au spus marţi, surse din PNL.

Potrivit rezultatelor de la alegerile locale, PNL Sibiu, condus de Raluca Turcan a obţinut 39,52% un scor cu mult peste PSD, partidul lui Dragnea având 28,20%.

Cine este Raluca Turcan

Raluca Turcan s-a născut în 2 aprilie 1976 la Botoşani, este căsătorită şi are un copil. Este preşedintele PNL Sibiu, deputat de Sibiu, la al doilea mandat, acum îl va începe pe al treilea. A fost Preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă, Camera Deputaţilor.

Şi-a început activitatea politică în anul 2000, din postura de consilier al preşedintelui Consiliului Naţional al PNL, apoi a devenit consilir al fostului preşedinte al PNL, Teodor Stolojan. L-a urmat pe Stolojan şi în Partlidul Liberal Democrat în 2007, unde a fost vicepreşedinte, funcţie pe care a păstrat-o şi după fuziunea PLR cu PDL şi după fuziunea PDL cu PNL.

În 1999 a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, cu o diplomă în economie, în 1999 a terminat SNSPA Bucureşti - masterand în Comunicare şi Relaţii Publice, iar între 1996-1999 - Institutul Puskin, Moscova, Rusia, cu o diplomă în rusă comercială.

Comenteaza