Raluca Turcan: PSD nu poate performa la guvernare cu miniştri corupţi sau suspectaţi de corupţie

Raluca Turcan: PSD nu poate performa la guvernare cu miniştri corupţi sau suspectaţi de corupţie
Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan îi solicită preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să nu promoveze un guvern "incompetent, corupt sau coruptibil".

"Solicit, în ultimul ceas, preşedintelui PSD Liviu Dragnea să nu amaneteze viitorul României cu un guvern "incompetent, corupt sau coruptibil"! În consecinţă: cioclul Justiţiei, Tudorel Toader, nu trebuie să se mai regăsească în noul guvern, PSD trebuie să ofere garanţii că la baza noului program de guvernare vor sta măsuri de remediere pentru domenii cheie în care problemele se adâncesc din cauza incompetenţei celorlalte guverne PSD, mai ales în educaţie, sănătate şi infrastructură, noul Cabinet trebuie să propună o soluţie transparentă pentru rezolvarea problemelor financiare ale autorităţilor publice locale, care din cauza legii salarizării prost făcute au rămas fără bani de investiţii, noul ministru de Finanţe trebuie să dea asigurări că vor creşte în mod real salariile profesorilor, medicilor şi pensiile, pentru categorii de oameni care au fost în mod sistematic manipulate şi minţite", afirmă Turcan, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Liderul liberal spune că Liviu Dragnea trebuie să înţeleagă că "un Cabinet de miniştri nu este pe persoană fizică şi că nu poate decide el singur asupra agendei guvernamentale, priorităţilor şi a circuitului actelor în instituţii".

"Tot ce au reuşit să realizeze până în acest moment arată cam aşa: preţurile au explodat, nivelul de trai a scăzut, economia este contaminată de lipsa de predictibilitate a PSD - ALDE, au crescut împrumuturile externe. PSD - ALDE au adus trei crize guvernamentale majore în mai puţin de un an de zile şi au scos sute de mii de oameni în stradă", arată Raluca Turcan.

Ea susţine că românii vor un "guvern puternic, autonom, independent de grupurile infracţionale şi cu viziune pentru ţară".

 

 

Comenteaza