Raport PSD la Cluj: banii publici se alocă pe criterii politice

Raport PSD la Cluj: banii publici se alocă pe criterii politice
Un raport prezentat de PSD astăzi la Cluj arată că banii publici au fost împărţiţi în localităţi, în ultimii doi ani, pe criterii politice. "Am muncit două săptămâni la el", spune deputatul PSD Valeriu Zgonea, prezent la Cluj.

Conform raoprtului, în ultimii doi ani banii raportaţi la numărul de locuitori sunt mai mulţi în localităţile conduse de PDL, este vorba de o sumă de 115,54 lei / locuitor, faţă de 62,8 lei pentru locuitorii din zone controlate de PSD, 64 de lei în localităţi PNL şi 136 lei în localităţi conduse de UDMR.

 

Raportul a fost făcut în două săptămâni centralizând hotărârile de Guvern prin care au fost alocaţi bani pentru proiectele din diverse localităţi din ţară, între care reparări de drumuri, construire de poduri sau introducere a reţelei de canalizare sau apă. Potrivit raportului, în ultimii doi ani, peste 240 de localități din ţară nu au primit niciun ban. Aici locuiesc 1,2 milioane de persoane. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a explicat la Cluj modul în care banii ajung la firmele de partid: "Licitaţia pentru orice drum comunal din Cluj se face la Bucureşti, câştigă firma pe care o spune doamna Elena Udrea (ministrul Dezvoltării Regionale-n.red.), comisionul se dă direct la Minister, firma vine şi face un drum comunal la Cluj. E un sistem de centralizare a şpăgii care nu a mai fost inventat în România, altfel o ţară inventivă".

"Orice raport am face, banii au fost împărţiţi doar pe criterii politice", a conchis Zgonea.

 

Comenteaza